Sušić pred trening u Innsbrucku: Pjanić upitan za utakmicu sa Egiptom

tačno.net
Autor/ica 4.3.2014. u 17:01

Sušić pred trening u Innsbrucku: Pjanić upitan za utakmicu sa Egiptom

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje prijateljske utakmice sa Egiptom istakao je da Miralem Pjanić možda neće igrati, javio je novinar agencije Anadolija iz Innsbrucka.

“Pjanić duže vremena vuče povredu koljena i iz Rome traže da ga poštedimo. Vidjet ćemo, ali obzirom da ćemo ih morati moliti da ga ranije puste na okupljanje za pripreme pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu, postoji mogućnost da ne igra. Još ćemo razgovarati i vidjeti da li će nastupiti. Od njega zavisi i koji ćemo sastav izvesti od prvog minuta sutrašnje utakmice“, rekao je Sušić na konferenciji za medije održanoj na stadionu Tivoli uoči večerašnjeg jedinog treninga bh. tima pred meč sa Egipćanima.

Sa Seadom Kolašincem na duže vrijeme riješili smo dilemu na lijevom boku, kazao je Sušić i dodao:

“Mirni deset godina. Ukoliko je moguće sutra ćemo izaći sa najboljom ekipom i nastojati da pobijedimo. Svaki dobar rezultat je veoma važan. Sjetite se utakmice sa SAD-om, kada smo eksperimentisali. Čim izgubiš i prijateljsku utakmicu padnu sumnje igrača, jednog u druge, ja u neke“.

Reprezentativac Haris Medunjanin o prvoj utakmici nacionalnog tima BiH u ovoj godini, takođe, kazao je kako očekuje trijumf.

“Bit će teška utakmica. Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija u Africi. Oni su osam puta osvajali Afrički kup nacija. Ako ne budemo igrali kako znamo imat ćemo problema“, pojasnio je Medunjanin.

Utakmica Egipat – BiH igra se sutra na stadionu Tivoli u Innsbrucku sa početkom od 18:30 sati.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 4.3.2014. u 17:01