Sušić pripremio iznenađenje za Keshija: Moguće promjene protiv Nigerije

tačno.net
Autor/ica 20.6.2014. u 10:05

Sušić pripremio iznenađenje za Keshija: Moguće promjene protiv Nigerije

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su sinoć u Cuiabu, gdje će u subotu odigrati utakmicu drugog kola grupe „F“ Svjetskog prvenstva u Brazilu

Izabranici selektora Safeta Sušića danas od 19:30 sati po lokalnom vremenu imat će jedini trening na stadionu „Arena Pantanal“, na kojem će u subotu od 18 sati po lokalnom vremenu (u ponoć po srednjoevropskom) odigrati meč sa Nigerijom.

Prema riječima selektora Safeta Sušića, trebali bi trenirati svih 23 igrača prijavljena za SP, uključujući i kapitena Emira Spahića, koji je zbog udarca u srijedu propustio jučerašnji trening u Guaruji.

Sušić je najavio i da će sastav ekipe u odnosu na utakmicu sa Argentinom (1:2), najvjerovatnije, pretrpjeti jednu izmjenu. Iako to nije potvrdio pretpostavlja se da bi mjesto u startnoj jedanaestorici mogao izgubiti stoper Ermin Bičakčić, jedan od lošijih bh. pojedinaca u utakmici sa Argentincima odigranoj u nedjelju na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru.

„Svi igrači dobro su radili na treninzima i spremni smo za utakmicu u kojoj pobjeda treba i nama i Nigerijcima. Nama bi odgovarao i bod, jer bi onda u zadnjem kolu, u susretu sa Iranom tražili pobjedu koja bi nas mogla odvesti u drugi krug SP“, rekao je Sušić, naglasivši da BiH u subotu neće od prvog minuta jurnuti ka golu protivnika:

„Ne smijemo biti naivni, jer ako bi izgubili to bi značilo da idemo kući. No, ne kažem da ćemo se braniti. Očekujem obostrano otvoren meč sa puno šansi i golova. Ipak, moramo biti pametni. Nigerijci bi sa remijem bili u goroj situaciji od nas“.

Nakon utakmice u Cuiabi popularni „zmajevi“ neće se vraćati u bazu u Guaruji, nego će otputovati za Salvador u kojem će 25. juna sa Iranom igrati možda i ključnu utakmicu u borbi za plasman u osminu finala Mundijala.

Čestitke Hrvatskoj 

Sušić je pohvalio i igru Hrvatske u utakmici sa Kamerunom u kojoj su „vatreni“ slavili, rezultatom 4:0.

„Hrvati su odigrali odličnu utakmicu protiv Kameruna. Čestitam im na tome i želim im iskreno da pobijede Meksiko i plasiraju se u osminu finala SP“, kazao je Sušić.

AA

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 20.6.2014. u 10:05