Sušić: Trenutna forma igrača nije mi toliko važna

tačno.net
Autor 26.4.2014. u 12:17

Sušić: Trenutna forma igrača nije mi toliko važna

Kako i nalažu pravila FIFA-e, selektor će 5. maja obznaniti širi spisak, od 30 igrača, ali će na pripreme koje počinju 15. maja u Sarajevu pozvati 23 ili 24 igrača, što će u mnogome zavisiti od zdravstvenog stanja Mensura Mujdže, koji se oporavlja od povrede.

“U ovom trenutku znam više od 80 posto igrača koje ću pozvati na pripreme. Uostalom svi bi sada mogli pogoditi 20, 21 ime. Imam još dvije, tri dileme koje ću riješiti u naredna dva vikenda. Još jednom ponavljam, dolaze u obzir samo oni igrači koji igraju u svojim klubovima. Konkurencija je sada jača nego što je bila prošle i pretprošle godine. Pojavili su se neki novi igrači, koji puno znače za našu reprezentaciju, što znači da će neki možda izgubiti svoje mjesto na listi od 23 igrača”, objasnio je Sušić za ‘Oslobođenje’.

Selektor bh. tima prati formu svojih izabranika i nije previše zabrinut zbog toga što su pojedinci trenutno daleko od željene forme.

“Nemam nikakvih briga. Trenutna forma nije mi toliko važna. Najvažnije je da su svi zdravi. Jedini problem koji imamo u ovom trenutku je Mensur Mujdža. Njegovo stanje se poboljšava, ali nije igrao u zadnje vrijeme. Neki igraju ispod svojih mogućnosti, a tu prije svega mislim na Ibiševića i Hajrovića. No, ne brinem previše ni zbog toga, jer ćemo imati mjesec zajedničkih priprema. Uvjeren sam da će svi biti maksmalno spremni kada bude potrebno”, istakao je Sušić, dodavši kako je moguće da se na spisku za Brazil nađu i neki povratnici u reprezentaciju, ali nije htio reći o kome se radi.

Većina reprezentativaca nacionalna prvenstva završavaju prije okupljanja (15. maja), izuzev Italije.

“Sekretar Elmir Pilav kontaktirao je Romu i Lazio kako bi ih ranije oslobodili klupskih obaveza. Za Pjanića neće biti problema, dok je za Lulića još neizvjesno, s obzirom na to da će se Lazio možda boriti za Evropu, a znamo koliko im je bitan naš reprezentativac”, kazao je Sušić, nahvalivši Argentinu, Nigeriju i Iran, protivnike zmajeva na SP, najavivši veliku borbu za drugo mjesto u našoj grupi.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 26.4.2014. u 12:17