Sušić u Innsbrucku: Poraz nam nije trebao, Džeko nije zaslužio zvižduke

tačno.net
Autor/ica 6.3.2014. u 08:26

Sušić u Innsbrucku: Poraz nam nije trebao, Džeko nije zaslužio zvižduke

“Zaslužena pobjeda Egipta na čemu im čestitam. Prvo poluvrijeme smo odigrali korektno, a u drugom loše. Nije mi jasno kako smo primili drugi gol. Izgubili smo prijateljsku uttakmicu i zbog toga nisam zabrinut. Ne tražim alibi ali igrali smo bez jednih od najboljih igrača, Miralema Pjanića i Zvjezdana Misimovića, a na poluvremenu sam bio primoran zamijeniti Seada Kolašinca”, rekao je Sušić na press konferenciji nakon poraza Zmajeva od Egipta u austrijskom Innsbrucku.

“Nikada nije lijepo izgubiti utakmicu. Nije nam trebao poraz. Vidio sam neke stvari koje me zanimaju u ovoj utakmici i koje će nam pomoći u daljem radu. Možda budemo i mijenjali formaciju u igri, ali budite uvjereni imat ćemo mi jak tim na Svjetskom prvenstvu u Brazilu“, dodao je selektor.

Sušić je ponovio ono što je prije dva dana izjavio za agenciju Anadolija (AA) da će spisak putnika činiti samo oni igrači koji budu igrali u klubovima.

“Bit će onih ljutih i razočaranih ali konkurencija se u našem timu pojačala, dobili smo i dva nova igrača  (Alen Hadžić i Tino Sven Sušić op.a)  koji su pored večerašnjeg poraza pokazali su da se na njih može računati i u budućnosti“, pojasnio je Sušić.

Sušić se osvrnuo i na skandianje publike “Džeko napolje“ na šta im je napadač u nekoliko navrata neprimjereno gestikulisao.

“Postavljam ja pitanje da li se publika ponašala korektno. Džeko je toliko dao ovoj reprezentaciji i bio jedan od naših najboljih igrača u kvalifikacijama i nije zaslužio da mu se zviždi i skandira ‘Džeko napolje’. Bio je iritiran, a ni meni nije bilo ono lijepo čuti. Iznenađen sam ali vjerovatno to nije ona publika koja nas je pratila u posljednje vrijeme“, rekao je bh. selektor.

Igrač ima pravo odigrati dobro, ali i loše, rekao je Sušić.

Selektor bh. tima je komentarišući gestikulaciju Vedada Ibiševića koji je prilikom izlaska iz igre odmahnuo rukom rekao kako “nema nikakvih problema niti nesporazuma sa igračima“.

 

klix.ba

 

tačno.net
Autor/ica 6.3.2014. u 08:26