Švedski mediji: BiH može pobijediti svakog protivnika na Mundijalu

tačno.net
Autor/ica 6.6.2014. u 10:55

Švedski mediji: BiH može pobijediti svakog protivnika na Mundijalu

Ugledni švedski list “Aftonbladet” navodi kako je BiH uoči samog Mundijala u vrlo dobroj formi, podsjećajući kako je pobijedila u dvije prijateljske i pripremne utakmice za nastup na SP-u u Brazilu, prvo Obalu Slonovače, pa i Meksiko

Nakon pobjede u utakmici protiv Meksika, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je pokazala da je spremna za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pišu švedski mediji.

Ugledni švedski list “Aftonbladet” navodi kako je BiH uoči samog Mundijala u vrlo dobroj formi, podsjećajući kako je pobijedila u dvije prijateljske utakmice, prvo Obalu Slonovače, pa i Meksiko.

List dodaje kako Bosanci i Hercegovci žele iskoristiti sjajnu priliku u Brazilu te pokazati cijelom svijetu da se nisu slučajno plasirali na Svjetsko prvenstvo.

“Reprezentacija BiH je pokazala još jednom da se ne boji nijednog protivnika na Mundijalu u Brazilu. U prijateljskoj utakmici savladali su Meksiko rezultatom 1:0”, piše švedski list.

Poznati list napominje kako je pobjeda Bosne i Hercegovine savršena uvertira pred njenu prvu utakmicu na Mundijalu protiv Argentine.

“Mi svakako želimo pokazati cijelom svijetu da mi nismo ovdje slučajno. Imamo odlične igrače, kao i mnoge druge ekipe. Cilj nam je da prođemo grupnu fazu”, prenosi švedski list riječi selektora Safeta Sušića.

Na kraju se dodaje kako je BiH dosadašnjim igrama jasno pokazala da je spremna da pokaže šta zna na Svjetskom prvenstvu gdje će ih posmatrati milioni ljudi iz cijelog svijeta.

BiH na Mundijalu u Brazilu igra u grupi F zajedno sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

AA

tačno.net
Autor/ica 6.6.2014. u 10:55