Sviđa mi se moj Real, psihički smo jaki

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 11:14

Sviđa mi se moj Real, psihički smo jaki

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti izjavio je da su njegovi fudbaleri pobijedili Barcelonu sa 3:1 zahvaljujući trudu, velikoj želji i požrtvovanju.

“Najbolja stvar? Trud mojih igrača. Nismo ‘izgubili’ glave kada su poveli. Nastavili smo s našim idejama i planom i sve je išlo kako treba. Mnoge stvari su mi se dopale kod moje ekipe, bio je dobar tempo, a i dobro smo se oporavili od teške utakmice u srijedu (protiv Liverpoola)”, rekao je Italijan za AS.

Fudbaleri Reala slavili su na svom “Santiago Bernabeuu” u 228., a 169. prvenstvenom El Clasicu sa 3:1 poslije preokreta i smanjili zaostatak na jedan bod za Kataloncima.

“Oduvijek mislim da odbrana nije pitanje kvaliteta igrača, već pitanje požrtvovanja. Vodim ozbiljan profesionalni tim koji je svjestan da igra za Real Madrid i zna da se žrtvuje. Željeli smo da napadamo preko krila. U drugom poluvremenu smo pobijedili zato što smo željeli da to i uradimo”, rekao je Ancelotti, prenosi Beta.

Italijanski trener pohvalio je igru svoje ekipe, a istakao je Isca i dodao da je čitav tim igrao na visokom nivou, “što nije bilo lako, jer je od utakmice s Liverpoolom u Ligi šampiona prošlo nepuna tri dana.”

“Protiv Liverpoola smo pokazali da nije sve u fizičkoj snazi. Mi smo i psihički jaki, uvjereni smo da nam ide dobro. Igrači su koncentrisani, razgovaraju o onome što radimo i prate taktiku i instrukcije. Teško je porediti se s drugim timovima, ali mislim da je ovo ozbiljna ekipa. Ovo je važna pobjeda pošto je naš protivnik veoma jak, a ostvarili smo cilj jer smo smanjili zaostatak na bod. Zbog toga smo svi zadovoljni”, dodao je Ancelotti.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 11:14