Swansea pristao da proda Bonyja za 35 miliona eura

tačno.net
Autor/ica 11.1.2015. u 12:53

Swansea pristao da proda Bonyja za 35 miliona eura

Pao je dogovor Manchester Cityja i Swanseaja!

Wilfried Bony definitivno će obući dres Građana, a klub iz južnog Velsa u ovom poslu popuniće kasu sa 35 miliona eura.

Preostalo je da Bony dogovori još neke lične uslove sa klubom iz Manchestera i onda će uslijediti paraf na ugovor, slikanje sa novim dresom i predstavljanje pred novinarima.

Pregovori dva kluba bili su veoma intenzivni prethodnih nekoliko dana, a ovo bi mogao da bude najveći transfer u Premijer ligi u ovom prelaznom roku.

Holandski Vittese, iz kojeg je došao u Swansea, dobiće 10 posto novca od ovog transfera, tako da i gazde kluba iz Arnema sada zadovoljno trljaju ruke.

Prema informacijama engleskih medija, Bony će u Cityju imati sedmičnu platu od 96.000 eura, a više od toga nije mogao da dobije jer UEFA kaznila City zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa klub sa Etihada ove sezone ne može na plate da potroši ukupno veću sumu od prošlosezonske.

Ipak, i za to su čelnici Građana pronašli riješenje, pa će Bonyjeva zarada rasti zahvaljujući različitim bonusima i nagradama.

Bony će tako pojačati konkurenciju u napadu Cityja, u kojem se sada nalaze Sergio Aguero, Stevan Jovetić i Edin Džeko, a svi su imali problema sa povredama.

Reprezentativac Obale Slonovače je u dosadašnjem toku sezone za Swansea odigrao 20 prvenstvenih utakmica i dao devet golova.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.1.2015. u 12:53