Teletović: Ovo je bosanskohercegovačka reprezentacija, a ne reprezentacija Enesa Trnovčevića!

tačno.net
Autor/ica 11.9.2016. u 16:12

Teletović: Ovo je bosanskohercegovačka reprezentacija,  a ne reprezentacija Enesa Trnovčevića!

Nakon  incidenta u kojem su na kraju meča između BiH i Rusije učestvovali Mirza Teletović i Džanan Musa, bh. javnosti se obratio kapiten reprezentacije.

“Čitav život sam proveo predstavljajući reprezentaciju BiH kao najjaču reprezentaciju svijeta. Igram za BiH 13 godina i nikada u životu nisam napravio neki eksces i predstavljao sam BiH na najbolji način u svijetu”, počeo je svoje izlaganje Teletović, koji je izjavio kako ne razmišlja o odlasku iz reprezentacije.

“Mnogi misle da ću se oprostiti i odustati od reprezentacije. Ali ja nikad neću odustati. Dok me god noge budu nosile ja ću igrati u reprezentaci

“Ne želim da neko sada mora da bira stranu, Mirza ili Džanan i pojasnit ću šta se desilo. U 38. minuti gubimo osam razlike, imamo sedam-osam napada kojim možemo stići taj rezultat. U tom momentu prilazim Džananu i kažem mu ‘super majstore, samo se smiri’ i on u tom trenutku kao najmlađi igrač mi počinje vrijeđati i psovati mi. Samo sam ga odgurnuo od sebe. Zamislite da sam ja kao mladi igrač uradio to Nenadu Markoviću. Znate i sami šta bi se desilo. Žao mi je što sam tako odreagovao. Priznajem, kriv sam i izvinjavam se našim navijačima. Nikada nisam u životu bježao od odgovornosti. Ali, mora se krenuti od korijena problema”, rekao je Teletović i potom obrazložio svoje mišljenje..

“Košarkaški savez BiH nije posložio reprezentaciju kako treba. Treneri nisu odradili posao kako treba. Za jednu ekipu da bi funcionisala potrebne su tri stvari, a to su rad, red i disciplina, koje nema. Hemije nemamo, ali ni hijerarhije. Ne igramo kako bi trebali igrati i nismo posložili reprezentaciju kako treba. Ja u Skenderiji moram da čekam 30 minuta da se konačno meni jedna akcija odigra. Meni je lakše dati 30 poena u NBA ligi nego 15 u reprezentaciji, a sve zbog postavke igre”, pojasnio je Mirza i dodao kako nije odbio izmjenu protiv Rusije u Mejdanu.

“Nisam odbijao izmjenu. već me on pitao da li mogu još da igram jer je vidio da sam umoran, ali sam rekao da mogu ostati u igri”.

“Zašto u reprezentaciji nema Nemanje Mitrovića kada nam fali šut izvana? Zašto nema Renfroea? Wrighta? Sikiraša? Zašto nema Đedovića? Ovo je bosanskohercegovačka reprezentacija, a ne reprezentacija Enesa Trnovčevića, koji je odveo mnoge naše igrače u druge zemlje, a odgovornost za to snose ljudi iz Saveza. Također, nezamislivo je da jedan igrač mora igrati u petorci jer selektor ne želi da se zamjeri ljudima iz Saveza”, rekao je Teletović.

“Priča da sam Musu napao u svlačionici je čista laž. Poslije utakmice mi je prišao i izvinio se. Njegovo ponašanje je sasvim normalno i ne krivim ga. Mi smo se pomirili i situacija među nama je OK. Ja volim Džanana i nadam se da će postati najbolji bh. košarkaš”, riječi su kojima je Teletović zaključio press konferenciju.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 11.9.2016. u 16:12