Teletović stigao u Milwaukee: Drago mi je što ponovo radim s Kiddom, za reprezentaciju BiH ću i dalje igrati

tačno.net
Autor 27.9.2016. u 09:31

Teletović stigao u Milwaukee: Drago mi je što ponovo radim s Kiddom, za reprezentaciju BiH ću i dalje igrati

Amerikanci su dobro upoznati o incidentu između Teletovića i Muse, koji su naši reprezentativci brzo riješili. Mirza je još jednom objasnio suštinu te je istakao da je spreman nastaviti igrati za BiH.

“Kapiten sam ekipe, moja odgovornost je da se brinem o mladim igračima, što sam i uradio, a uradio bih to uvijek. Nastavit ću igrati za reprezentaciju, igram već 13 godina, bit ću tu kad god dobijem poziv. Ponosan sam, BiH je moja zemlja, u srcu mi je i uvijek ću je predstavljati”, izjavio je Teletović.

On će ponovo sarađivati s trenerom Jasonom Kiddom, s kojim je radio dok je bio član Brooklyn Netsa. Mirzin zadatak će biti da postiže koševe, ali i da pomaže mladim igračima.

“Drago mi je što sam ponovo s Jasonom Kiddom, on je odličan trener, razumije košarku, veliki je profesionalac i voli ono što radi. Voli se takmičiti, razumijem način na koji želi igrati. Igrače uvijek stavlja na pravo mjesto, zna napraviti hemiju u timu. Bucksi imaju odličan mladi tim koji Kidd može usmjeriti u pravom smjeru. Ovo je moja peta godina u NBA-u, a igrao sam i 10 godina u Evropi. Imam iskustva i mogu pomoći momcima, ne samo koševima, nego iskustvom i razgovorom”, rekao je bh. košarkaš.

On je prošle sezone sjajno igrao za Phoenix Sunse, a postao je i rekorder, odnosno najbolji “trojkaš s klupe”.

“U prva dva mjeseca nisam igrao, ali je došao novi trener čiji je sistem sličan Kiddovom. Bilo mi je lako pogađati, da sam igrao tokom prva dva mjeseca, ko zna koliko bih trica pogodio. Čast je oboriti rekord u NBA-u”, kazao je Teletović.

Među mladim igračima koje će imati šta naučiti je 21-godišnji Grk Giannis Antetokounmpo.

“Već smo razgovarali i igrali zajedno, mlad je, ali razumije košarku. Igrao je u Evropi, igra za Grčku i zna kako se lopta kreće. Mislim da će profitirati dosta kad ja budem na parketu, imat će dosta prostora”, smatra iskusni košarkaš Bucksa.

klix.ba

tačno.net
Autor 27.9.2016. u 09:31