Teletović: Veliki sam borac, imam i dosta sreće, a ugrušci su nestali!

tačno.net
Autor/ica 3.3.2015. u 14:24

Teletović: Veliki sam borac, imam i dosta sreće, a ugrušci su nestali!

Kapiten bh. selekcije Mirza Teletović uspješno se u svom domu u New Yorku oporavlja od plućne embolije, koju je zadobio krajem januara ove godine. Prve prognoze nisu bile nimalo optimistične, ali srećom naš heroj bit će ok.

Tako je američkim novinarima otkrio da su ugrušci se povukli, kao i da se osjeća mnogo bolje, ali i priželjkuje povratak na parkete za oko šest mjeseci, prenosi Espn.com.

Otkrio je da doktori sa sigurnošću mogu istači da su ugrušci nastali kao posljedica udarca u predjelu kuka koji je zadobio u utakmici protiv Clevelanda, još sredinom decembra prošle godine. Ugrušci su kasnije putem krvi dospjeli do mišića na nozi, ali i u pluća. To se itekako odrazilo na njegovoj formi, koja je nakon toga bila u drastičnom padu.

Srećom, problemi su iza Mirze, te je u stanju disati punim kapacitetom u periodu od oko 20-ak dana. Podsjećamo, košarkaš Brooklyn Netsa se suočio s nedostatkom vazduha u plućima tokom susreta protiv L. A. Clippersa, 22. januara u Los Angelesu i prebačen je iz Staples Centera u lokalnu bolnicu, gdje su mu nizom testova uključujući i CT skeniranje, otkriveni ugrušci krvi u plućima. Nakon toga, Netsi su saopštili da je ova sezona okončana na njihovog košarkaša.

Teletović trenira individualno, ali još uvijek mu nije dozvoljen rad s ostatkom tima.

“Zvuči skoro nevjerovatno da ponovo možeš udisati plućima 100%”, izjavio je Teletović prvi put nakon zdravstvenih problema. “Prošao sam mnogo toga u svojoj karijeri, ali uvijek sam sebe smatrao velikim borcem. Imam dosta sreće.”

Obradovali su ga i doktori, koji su mu saopštili da će s njim sve biti u redu.

Teletoviću ugovor s Mrežicama ističe krajem ove sezone, nakon čega će postati slobodan agent. Izrazio je nadu da će doći do nastavka uspješne saradnje, na obostrano zadovoljstvo, dodavši da je prezadovoljan samom organizacijom tima, statusom u ekipi, kao i podrškom saigrača.

Sigurno je da će nam oporavljeni Mirza Teletović itekako značiti na Eurobasketu u Francuskoj, jer nije isto da li ćemo s njim ili bez njega nastupiti. Mirza nije mogao prognozirati da li će se vratiti do tada na parkete i pravu formu, već poručuje da treba sačekati još neko vrijeme.

Ipak, najvažnije je da naš Mirza bude ponovo zdrav, a ostale bitke sigurno će dobiti, kao i do sada.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.3.2015. u 14:24