Teletović: Za 28-godišnjaka sam prošao mnogo

tačno.net
Autor/ica 28.3.2013. u 09:33

Teletović: Za 28-godišnjaka sam prošao mnogo

Naš košarkaški reprezentativac, Mirza Teletović očigledno je veoma zanimljiv javnosti u SAD-u.  Prvi je bh. internacionalac koji je zaigrao u najjačoj ligi svijeta, a njegov život u BiH očigledno interesuje mnoge ‘preko bare’.
“Bilo je lijepo odrastati u Jugoslaviji. Svi su imali poslove. Moj otac je imao stabilan posao. U Bosni je onda počeo rat, u naredne tri godine strašne stvari su se desile. Kada ste dijete želite ići vani, igrati se sa drugom djecom, ne razmišljati ni o čemu – samo uživati – ali ne uživate. Nakon što su te tri godine prošle, nakon što je rat završio shvatite da se desilo nešto loše. Nikada neću to zaboraviti”, rekao je naš reprezentativac dodavši:

“Kada sam došao ovdje susreo sam se sa dosta terminologije koju nisam razumio. Samo sam mislio “O čemu oni govore?”. Treba vam mjesec dana da prođete to, ali svi su mi pomogli”, rekao je Mirza koji je potom kratko prokomentarisao svoju karijeru koju je proveo širom Evrope te je istakao kako bez svoje žene i djece ne može provesti nijedan dan.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.3.2013. u 09:33