TOP 5: Miralem Pjanić u odabranom društvu

tačno.net
Autor/ica 22.1.2014. u 16:08

TOP 5: Miralem Pjanić u odabranom društvu

Cijenjeni portal Goal.com pokrenuo je glasanje za najboljeg centralnog veznog fudbalera na svijetu, a među pet odabranih igrača našao se i naš Miralem Pjanić.

Ovo je veliki uspjeh za fudbalera Rome, jer se našao u probranom društvu. Naime, pored njega tu su Arturo Vidal (Juventus), Anders Iniesta (Barcelona), Bastian Schweinsteiger (Bayern) i Yaya Toure (Manchester City).

Pomenuti portal ističe da Pjanić možda ne igra za jedan od najboljih evropskih timova, ali da se nametnuo kao jedan od najboljih veznjaka na svijetu.

“Reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je važna karika u ekipi Rudija Garcije, koji je napravio fudbalsku revoluciju u italijanskom glavnom gradu. Uz robusne Kevina Strootmana i Danielea De Rossija, primarni Pjanićev zadatak je da bude spona između veznog reda i napada. Tu ulogu obavlja izvrsno, stvarajući dosta prilika saigračima u svakom meču”, tvrdi Goal.com.

Ističu i da je imao ključnu ulogu u sinoćnjem trijumfu Rimljana nad Juventusom u Kupu, kao i selekciji BiH koju je odveo po prvi put na Mundijal u historiji.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 22.1.2014. u 16:08