“Topnici” očitali lekciju Napolitancima, Milan do boda u zadnjim sekundama

tačno.net
Autor/ica 2.10.2013. u 07:17

“Topnici” očitali lekciju Napolitancima, Milan do boda u zadnjim sekundama

Najatraktivniku utakmicu večerašnjeg programa Lige prvaka, odigrali su Arsenal i Napoli, u grupi F.

Već do poluvremena, “Topnici” su riješili pitanje pobjednika. Prvo je Mesut Ozil doveo londonski tim u vodstvo u 8. minuti susreta.

Sjajnu akciju je poveo Giroud, koji je proigrao Ramseya po desnoj strani, a ovaj šaljke prizemnu loptu na rub šesnaesterca, na koju je natrčao Ozil i zabio u gornji ugao.

Samo sedam minuta kasnije raspoloženi Giroud je povećao prednost na 2:0, nakon katastrofalne greške odbrane Napolitanaca.

U drugom susretu Grupe F Borussia je bez većih poteškoća savladala Marseille sa 3:0. Strijelci su bili: Robert Lewandowski u 19., Marco Reus u 52. i Robert Lewandowski sa bijele tačke u 80. minuti susreta.

Mourinhov Chelsea u Bukureštu je slavio sa visokih 4:0, a Schalke je iz bazela odnio “puni plijen” golom Julian Draxler (54.).

U Grupi G Porto je  ispustio bodove u posljednjim minutama izgubivši od Atletico Madrida (1:2), dok je u Grupi H Barcelona teže od očekivanog slavila u Škotskoj sa 1:0.

Ajax je u finišu utakmice došao do prednosti, ali se Milan opet u sudijskom vremenu spasio velike blamaže za konačnih 1:1.

Sutra se sastaju: Bayer Leverkusen – Real Sociedad, Shakhtar Donetsk – Manchester United (Grupa A), Juventus – Galatasaray, Real Madrid – FC København (Grupa B), Anderlecht – Olympiakos, Paris Saint Germain – Benfica (Grupa C), CSKA Moscow – Viktoria Plzen, Manchester City – Bayern Munich (Grupa D).

Grupa E

Basel – Schalke 0:1
Steaua – Chelsea 0:4

Grupa F

Arsenal – Napoli 2:0
Borussia – Marseille 3:0

Grupa G

Zenit – Austria Wien 0:0
Porto – Atletico Madrid 1:2

Grupa H

Ajax – Milan 1:1
Celtic – Barcelona 0:1

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.10.2013. u 07:17