Totalna rasprodaja na ‘Maksimiru’: Rekordna zarada Dinama ovog ljeta

tačno.net
Autor/ica 24.8.2016. u 10:39

Totalna rasprodaja na ‘Maksimiru’: Rekordna zarada Dinama ovog ljeta

Zdravko Mamić početkom godine “povukao se” iz Dinama i postao “savjetnik kluba”, a izgleda da su njegovi savjeti u prvom prijelaznom roku u novoj ulozi – prodaj sve što vrijedi.

Zlatko Kranjčar, koji je ovog ljeta na klupi Dinama naslijedio Zdravkovog brata Zorana, potvrdio je da se nastavlja rasprodaja na “Maksimiru” te da klub nakon odlučujuće utakmice za Ligu prvaka napuštaju najbolji igrač Marko Rog i prvi golman Eduardo.

Nikad veća zarada

S njihovim transferima ovo ljeto bit će povijesno za Dinamo, koji nikad nije zaradio više na prodaji nogometaša.

Naime, odlascima Pjace (Juventus 23 miliona eura), Roga (Napoli 13,5 miliona eura), Brekala (Wolfsburg, 6 miliona eura), Taravela (Gent, milion eura) Dinamo je zaradio 43,5 miliona eura.

Odlazi Eduardo, možda i Soudani

A još se ne zna za koliko će Eduardo otići u Chelsea, te hoće li Soudani karijeru nastaviti u Turskoj? S njihovim transferima Dinamo bi mogao probiti i granicu od 50 miliona eura zarade, samo na transferima, piše Index.hr.

Nadmašene rekordne sezone i transferi Modrića i Eduarda

Do ove godine Dinamova rekordna zarada bila je u sezonama 2007/08. i 08/09. – po 31 milion eura, ali trećina te zarade otpada na transfer Luke Modrića čiji je odlazak u Tottenham pod istragom USKOK-a jer se vjeruje da je na njemu “rikvercom” Zdravko Mamić izvukao novac iz Dinama.

Dinamo od UEFA-e zaradio 6,1 milion eura, a u Austriji igra za još desetak miliona

Osim na transferima, Dinamo je ovog ljeta plasmanom u play-off Lige prvaka zaradio najmanje 6,1 milion eura, a protiv Salzburga igra za dodatnih desetak miliona eura.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.8.2016. u 10:39