Trezeguet: Krasno je opet dati go na Monumentalu

tačno.net
Autor/ica 18.2.2013. u 20:13

Trezeguet: Krasno je opet dati go na Monumentalu

David Trezeguet, 35-godišnji francuski napadač River Platea, pokazao je u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici protiv Estudiantesa da još nije izgubio njuh za gol.

Bivši francuski reprezentativac i Juventusov napadač od 1999. do 2010. godine, odlučio je utakmicu u 32. minuti. Nakon ubacivanja Ariela Rojasa s lijeve strane, Trezeguet je majstorski zahvatio loptu volejem, te je, onako kako je to vrlo često radio u karijeri, pospremio loptu “žabicom” u mrežu u suprotni ugao suparničkog gola.
Bio je to njegov prvi ligaški gol za klub iz Buenos Airesa, za koji je navijao još kao dječak, budući da je i odrastao u glavnom argentinskom gradu. Za River Plate je debitirao početkom prošle godine.

“Velika je lična satisfakcija ponovno dati gol na Monumentalu pred ovako krasnom publikom. Utakmica možda nije bila perfektna, ali su obje ekipe pokazale veliki entuzijazam. Mi smo pobijedili potpuno zasluženo”, komentirao je Trezeguet.

River Plate i Lanus jedine su dvije momčadi sa po dvije pobjede u prva dva kola turnira ”Final” u argentinskom prvenstvu.

tačno.net
Autor/ica 18.2.2013. u 20:13