U redu za “zlatne ruke” stoje City, Tottenham i Chelsea

tačno.net
Autor 16.12.2013. u 09:18

U redu za “zlatne ruke” stoje City, Tottenham i Chelsea

Nakon sjajne predstave u susretu 16. kola engleskog Premiershipa, u kojem Stoke City prvenstveno zahvaljujući odbranama Asmira Begovića stigao do boda na gostovanju kod Hulla nakon 0:0, nije ni čudo što se za usluge bh. reprezentativnog čuvara mreže interesuju najveći klubovi sa Otoka.

Dvometraš među stativama Lončara čiji je nastup protiv Hulla, zbog povrede, bio upitan, ponovo je svojim brilijantnim odbranama oduševio fudbalske kritičare u Engleskoj, te upisao šesti ovosezonski “clean sheet”.

Chelsea, Manchester City i Tottenham sve se češće spominju kao zainteresovani “kupci”, a sjajne odbrane Trebinjca u dresu ekipe Mark Hughesa, te ugovor koji traje još dvije i pol godine garancija su da će neko morati odriješiti kesu kako bi Zmaja doveo u svoje redove.

“Za mene je to veliki kompliment kada ljudi o meni govore lijepe stvari, te kada primjećuju ono što radim. Ipak, zbog svojevrsnog pritiska ja moram ostati maksimalno skoncentrisan kako bi svoj posao obavljao na najbolji mogući način svakog dana”, rekao je bh. reprezentativac, te dodao:

“Ostale su mi još dvije i pol godine ugovora sa Stokeom. Tu sam ‘svezan’, tu mi je lijepo, Jednostavno, takva je situacija”.

Uprkos interesu veliki engleskih klubova, Begović je smiren i priča bez velike pompe.

“Ove je osjećam komotno. Odlično sarađujem sa menadžmentom, a trener su odlični i pomažu mi da budem još bolji. Svi žele igrati na najvećem nivou, a ni ja nisam drugačiji. Ipak, mislim da u budućnosti ovdje možemo napraviti odlične stvari”, poručio je Begović koga u zadnje vrijeme engleske kolege časte epitetom “zlatne ruke”.

sportsport.ba

tačno.net
Autor 16.12.2013. u 09:18

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija