U taboru Borussije M’gladbach respektuju Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 11.8.2014. u 09:53

U taboru Borussije M’gladbach respektuju Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo nalazi se na korak od grupne faze Europske lige, ali ispred bordo ekipe krupan je zalogaj. U borbi za ovo prestižno takmičenje morat će u dvomeču nadigrati velikana njemačkog fudbala Borussiju M’gladbach.

Svojim izjavama zvaničnici i nogometaši ovog bundesligaša pokazali su da respektuju bh. predstavnika, te da se pribojavaju naših navijača.

Potpredsjednik optimista

”Sarajevo je pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine, tako da ne trebamo olako shvatiti protivnika. Osim toga, imaju sjajne navijače, pa ćemo se morati boriti protiv 11 igrača na terenu, ali i cijelog stadiona. Međutim, optimista sam kada je riječ o našem plasmanu u grupnu fazu Europske lige”, rekao je potpredsjednik njemačke ekipe Rainer Bonhof, a na navijače se fokusirao i fudbaler Alvaro Dominguez, koji prema transfermarktu vrijedi 7,5 miliona eura:

”Moram priznati da protivnika ne poznajem dobro. Ipak, znam da su navijači na tom području izuzetno vatreni, pa moramo biti oprezni posebno na gostovanju u Sarajevu. Pred nama je težak posao, ali ako budemo na nivou mislim da ćemo izboriti plasman u grupnu fazu.”

Sličnog mišljenja je i njemački reprezentativac Christoph Kramer, koji je sa svojom zemljom postao prvak svijeta u Brazilu.

”Veselim se evropskim utakmicama. Bit će to moja premijera protiv Sarajeva. Više ne postoje mali protivnici, to znamo, tako da Sarajevo ne smijemo potcijeniti. Možda nisu poznati po imenima, ali oni imaju fantastične navijače. Ipak, naš cilj je jasan, a to je grupna faza”, izjavio je Kramer, koji je procijenjen na osam miliona eura.

Invazija i na Koševo

“Mislim da možemo pobijediti Sarajevo u dvije utakmice, ali isto znamo da je ekipa koja se u domaćoj ligi kvalifikuje za Europsku ligu sigurno kvalitetna. Prvu utakmicu igramo u gostima i ne smijemo potcijeniti protivnika. Dobro je što revanš igramo pred našim navijačima”, istakao je sportski direktor M’gladbacha Max Eberl.

Pozanto je da Borussia ima jedne od najodanijih navijača u Njemačkoj, ali i u Evropi. Prošle sezone imali su prosjek od 52.239 gledalaca, odnosno njihov stadion je bio 97 posto ispunjen u svim utakmicama. Po posjeti se nalaze odmah iza Borussia Dortmund, Bayerna i Schalkea, a u Sarajevu je najavljen dolazak oko 5.000 navijača.

 

 

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 11.8.2014. u 09:53