U Željezničaru spremni i motivisani čekaju okršaj sa Ferencvarošom

tačno.net
Autor/ica 16.7.2015. u 08:57

U Željezničaru spremni i motivisani čekaju okršaj sa Ferencvarošom

Željezničar večeras u Budimpešti igra prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv ekipe Ferencvaroša. Izabranici Milomira Odovića pokušat će ostvariti povoljan rezultat pred uzvrat koji je na programu za sedam dana u glavnom gradu BiH.

U plavoj svlačionici vlada dobra atmosfera uoči vrlo zahtjevne utakmice. Igrači i stručni štab vjeruju kako imaju argumente da odgovore jednom od najozbiljnijih ispita u posljednje vrijeme.

Izdržati početne nalete Mađara

“Imamo mladu ekipu. Trebamo biti kompaktni, borbeni i puno trčati. To je recept za povoljan rezultat ovog meča“, kazao je strateg Plavih Milomir Odović.
Bez dvojbe, Željezničar će igrati pred punim tribinama i u sjajnoj atmosferi.

Farencvaroš je kvaliteten suparnik. Za pretpostaviti je da će domaći krenuti agresivno od prvog minuta i da tim sa Grbavice treba izdržati te početne nalete. Također, gosti ne smiju biti nestrpljivi.

Na konferenciji za novinare jasna je bila i izjava kapitena Željezničara Marijana Antolovića.

“Bit će mnogo više posla nego u 1. pretkolu Evropske lige. No, nadam se da ću adekvatno odgovoriti. Kako ja, tako i moja ekipa“, kazao je čuvar mreže Plavih.

Bez dvojbe, kvalitetna pas-igra temelj je na kojem gosti trebaju graditi priču protiv Mađara. Uostalom, to od igrača uvijek očekuje prvi šef struke pod čijim vodstvom Željezničar još nije izgubio. Osim toga, ekipa je uvijek igrala kompaktno, što je doprinijelo sigurnoj igri odbrane, a to je omogućilo aktivan posjed lopte iz čega je proizilazila vrlo tečna igra. Igrači Ferencvaroša kažnjavaju i najmanju grešku, stoga će biti potrebno da igrači bh. predstavnika broj pogrešaka svedu na najmanju moguću mjeru.

Doll: Željezničar ima nekoliko kvalitetnih igrača

Gosti su sinoć odradili i trening na Groupama Areni. Igrači su spremni i motivisani za okršaj sa Ferencvarošom. Sve sugeriše da će strateg gostiju biti na slatkim mukama jer svi igrači konkurišu za utakmicu. Nema povrijeđenih i suspendovanih. To ulijeva dodatno samopouzdanje pred meč.

I u taboru domaćih s nestrpljenjem očekuju dvoboj sa Željezničarom. Thomas Doll, strateg mađarskog tima, naglašava kako im je potreban dobar rezultat u prvom meču.

“Naš suparnik ima nekoliko dobrih igrača. Bh. predstavnika sigurno nećemo potcijeniti. Ipak, najvažnije je da mi odigramo onako kako najbolje znamo”, kazao je Doll.

Željezničar je prije 43 godine pobijedio istog suparnika u Mađarskoj. Tada je bilo 2:1. Teško je prognozirati rezultat za večerašnju utakmicu. Ipak, u plavom taboru ne bi imali ništa protiv da se meč okonča bez pobjednika.

Milomiru Odoviću savjeti nisu potrebni. Ko god igrao, treba imati na umu samo jedno: sada je nokaut-faza i stoga treba biti oprezan.

Utakmica Ferencvaroš – Željezničar igra se u 20:30 sati.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 16.7.2015. u 08:57