Udruženje građana “Mostarski Rođeni”: Podrška predloženim članovima za UO FK Velež

tačno.net
Autor/ica 19.7.2016. u 10:43

Udruženje građana “Mostarski Rođeni”:  Podrška predloženim članovima za UO FK Velež

Udruženje građana “Mostarski Rođeni” ovim putem apeluje na predložene članove Upravnog Odbora FK Velež da se, unatoč sinoćnjem primitivizmu na onome što je trebala da bude spasonosna skupština FK Velež, prihvati uloga za koje su predloženi. Ne znamo koliko ima potrebe da ponavljamo da Vam javno dajemo svoju podršku s obzirom da smo većinu Vas mi animirali i obavljali razgovore sa svima Vama, a isto ovo ponovili i na lakrdiji od skupštine sinoć.

U ovom trenutku svima koji žele opstanak kluba mora biti jasno da ste Vi posljednja Veležova nada, te da eventualnim Vašim odustajanjem istorija Veleža duga skoro cijeli vijek postaje sjećanje, a ne realnost. Vjerujemo da je ovo scenario koji nećete dopustiti, iako niste ni krivi ni dužni za takvo nešto. Razumijemo da je ovo veliko breme koje morate ponijeti, ali poručujemo da imate podršku svih onih kojima je Velež u srcu, a u toku našeg djelovanja uvjerili smo se da je broj takvih ogroman.

Nažalost, članovi skupštine nisu mogli čuti šestogodišnji plan koji uključuje faze od oporavka do Evrope, ali mi koji znamo za njega apsolutno cijenimo planski pristup problemu, uzimajući u obzir da ste prvi Upravni Odbor u proteklih 20 godina koji je iznio neki plan. 

Nadamo se da ćete iskazati odlučnost, te da ćete zajedno sa navijačima krenuti u težak put oporavka i vraćanja Veleža na neke stare puteve, toliko daleke da se zadnjih dana čini kao da smo ih samo sanjali.

Sve nas ista ljubav spaja!

tačno.net
Autor/ica 19.7.2016. u 10:43