UEFA donosi odluku o incidentu na utakmici Srbije i Albanije

tačno.net
Autor/ica 23.10.2014. u 09:02

UEFA donosi odluku o incidentu na utakmici Srbije i Albanije

Disciplinska komisija Uefe objavit će danas u Nyonu odluku o prekinutoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016. između Srbije i Albanije koje se 14. listopada igrala u Beogradu.

Na svojim službenim stranicama poslije prekida susreta Uefa je objavila da je pokrenula istragu protiv oba nogometna saveza.

Nogometnom savezu Srbije najviše se zamjera slaba organizacija utakmice zbog koje je došlo do navijačkih nereda i tučnjave na tribinama, bacanja baklji i upaljača te prodora navijača na teren.

Zbog toga je glavni sudac Martin Atkinson iz Engleske u 42. minuti i prekinuo utakmicu. Nogometni savez Albanije je pod lupom Disciplinske, ali i Komisija za nadzor i etiku krovne organizacije europskog nogometa, jer njihovi reprezentativci nisu htjeli nastaviti utakmicu, ali i zbog isticanja nedopuštenih političkih parola.

Podsjetimo da je utakmica između Srbije i Albanije prekinuta nakon višeminutnog leta daljinski upravljanog mini-helikoptera sa zastavom tzv. Velike Albanije iznad stadiona Partizana.

RSE

tačno.net
Autor/ica 23.10.2014. u 09:02