Uništeni život slavnog nogometaša

tačno.net
Autor/ica 5.8.2013. u 08:25

Uništeni život slavnog nogometaša

Kenny Sansom, 54-godišnji engleski umirovljeni nogometaš, potonuo je pod teretom dvaju poroka kojima se nikako ne uspijeva othrvati: kocke i alkohola.

U ispovijesti za londonski tabloid The Sun Sansom je priznao da je olupina od čovjeka:

“Beskućnik sam desetak dana. Zašto? Zato jer nemam novca. I ne samo to: pijanac sam i kockar, a zdravlje mi je narušeno. Živim na ulici i spavam po klupama u parkovima. Nije neki život”, rekao je upropašteni nogometaš dodavši:”Nepopravljivi sam pijanac. Popijem koliko si god mogu priuštiti. Jednostavno sam propalica. Iz Arsenala mi stalno pokušavaju iznova pomoći. Sâm sam sebi najveći neprijatelj.”

Sansom je Arsenalova igračka legedna na poziciji lijevog beka. Za englesku je reprezentaciju skupio 86 nastupa, što je drugi najveći broj nastupa za Gordi Albion u povijesti kad su bekovi u pitanju. S travnjaka se povukao 1994. godine.

The Sun navodi da Sansom u ovom trenutku posjeduje samo mobilni uređaj na bonove, putničku karticu i novčanicu od 20 funti, te da u rezervi ima majicu i kratke hlače. Dnevno i dalje ispija sedam butelji rose-vina.

Nakon napisa u novinama za pomoć su se istog trenutka ponudili iz Arsenala (ponovno) te iz Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA). U Arsenalu su ga posljednji put zaposlili kao vodiča posjetiteljskih turneja Emiratesom.

Živio je u posljednje vrijeme kod sestre Mary, kojoj je po tko zna koji put slomio srce jednostavno nestavši iz kuće. Bilo je to prije oko mjesec dana.

sportski.net

tačno.net
Autor/ica 5.8.2013. u 08:25