Utakmica života za Acine zmajeve: Makedonija mora pasti

tačno.net
Autor/ica 8.9.2013. u 07:48

Utakmica života za Acine zmajeve: Makedonija mora pasti

Utakmica 4. kola grupe B Eurobasketa, pred naše košarkaše stavlja imperativ pobjede  ukoliko želimo zadržati šanse za prolaz u drugi krug, dok bi nas eventualni poraz vjerovatno već sad eliminisao. Trijumf protiv Crne Gore pokazao je da imamo kvalitet i da možemo kada ”hoćemo”, ali sigurno da igra mora biti još bolja u odnosu na taj meč, jer protivnik je opasan skoro sa svih pozicija.

Posebno se to odnosi na procnat šuta i igru pod košem, segmente u kojima smo u prethodna tri meča imali velikih problema. Ukoliko uspijemo zaustaviti Bo McCalebba uradili bi ”pola posla”, iako i Ilievski, Antić, Gečevski ili Samardžiski svakako predstavljaju veliku prijetnju.

Slična situacija je i sa Makedonijom, koja je nakon dva početna poraza “razbila” Srbiju i sa dosta optimizma dočekuje ovaj meč.

Jučer smo imali zatvoreni trening u Podmežakla Areni gdje su se uigravale posljednje taktičke varijante, a i atmsofera u ekipi je na nivou i naši igrači vjeruju da možemo pobijediti.

Selektor Petrović ”priziva” i nada se mnogo boljoj igri Zacka Wrighta, što bi moglo biti od vitalnog značaja za naš tim, pogotovo u fazi odbrane, ali defintivno će svi naši igrači morati dati i više od maksimuma ukoliko želimo pobjedu kojom bi zadržali nadu da možemo do drugog kruga.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.9.2013. u 07:48