Vaha: Bosna i Hercegovina je trenutno kvalitetnija od Hrvatske

tačno.net
Autor/ica 21.11.2013. u 10:05

Vaha: Bosna i Hercegovina je trenutno kvalitetnija od Hrvatske

Bosna i Hercegovina će sljedećeg ljeta u Brazilu imati dva predstavnika na trenerskim pozicijama, pored Safeta Sušića u južnoameričkoj zemlji naći će se i proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić.

Njegov Alžir je uspješno apsolvirao utakmice razigravanja protiv Burkine Faso i tako se plasirao na svoj drugi

uzastopni Mundijal. U ovoj zemlji Magriba popularnog Vahu vide kao nacionalnog heroja, a upečatljivo je njegovo slavlje u svlačionici poslije velike pobjede i plasmana na SP.

“Bila je to vrlo teška utakmica, pogotovo što smo nakon prvog susreta bili jako umorni, a još bjesniji zbog očiglednih sudačkih previda. Sve je došlo na svoje mjesto ipak i moramo biti zadovoljni”, kazao je nekadašnji fudbaler Veleža u razgovoru za Index.hr.

Bivši trener PSG se dotakao i reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske te napravio paralelu između te dvije selekcije.

“Koja je razlika između ove dvije reprezentacije? Hmm, BiH po meni u ovom trenutku ima kvalitetnije igrače i ekipu, dok su na strani Hrvatske iskustvo i tradicija”, dodao je uspješni trener.

“BiH može biti veliko iznenađenje u Brazilu, ali može i Hrvatska. Međutim ko zna kakva će nova afera iskrsnuti u hrvatskom fudbalu do sljedećeg ljeta”, zaključio je Halilhodžić.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.11.2013. u 10:05