VAN PERSIE NASTAVLJA DA BRILJIRA ,SITY SLAVIO

Autor/ica 21.12.2011. u 23:00

VAN PERSIE NASTAVLJA DA BRILJIRA ,SITY  SLAVIO

Arsenal je pred kraj susreta došao do pobjede nad Aston Villom na gostovanju golom Yossija Benayouna, a vodeći gol za Topnike postigao je Robin Van Persie, kojem je ovo bio 34. gol u 2011. godini, čime je izjednačio rekord Thierryja Henryja.

 

Aston Villa je krenula dosta ofanzivnije, a najopasniji po gol Topnika bio je Gabriel Agbonlahor. Međutim, Topnici su došli do prednosti u 17. minuti. Theo Walcott je povučen za dres u šesnaestercu, a siguran izvođač udarca sa bio je Robin van Perise.

Holandskom napadaču ovo je bio 34. gol u 2011. godini čime je izjednačio rekord klupske legende, Thierryja Henryja, koji je 2004. godine postigao isto toliko pogodaka. Naredni cilj Van Persieja je stići Alana Shearera, koji je u jednoj sezoni postigao 36 pogodaka.

Odmah nakon gola Holanđanina, Walcott je imao sjajnu priliku da udvostruči vodstvo. Do kraja prvog poluvremena bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. U drugom dijelu, nakon devet minuta igre, Vilenjaci su došli do izjednačenja preko Marca Albrightona.

Van Persie je u 79. minuti oboren u šesnaestercu Aston Ville, ali sudija mu je samo pokazao žuti karton, jer je smatrao da je Holanđanin simulirao. Wenger je u 81. minuti u igru uveo Yossija Benayouna, a upravo je Izaelac donio pobjedu Topnicima u 87. minuti udarcem glavom nakon kornera Van Persieja.

Lagana pobjeda Cityja nad Stokeom

Manchester City je u potpunosti nadigrao Stoke City na Etihadu i zasluženo slavio sa visokih 3:0. Nakon pola sata igre Sergio Aguero je doveo Građane u prednost. Yaya Toure je šutirao, a lopta je došla do Argentinca kojem nije bilo teško poslati ju u mrežu.

Adam Johnosn je u 36. minuti udvostručio prednost Cityja. Engleski reprezentativac je sa 25 metara postigao sjajan pogodak. Nedugo nakon gola Johnson je imao još jednu priliku, ali rezultat se nije mijenjao tako da se otišlo na odmor sa prednošću Graćana od dva gola.

City je u drugom poluvremenu, tačnije u 54. minuti postigao još jedan gol. Svoj drugi pogodak na utakmici postigao je Aguero na asistenciju Samira Nasrija. Tim Roberta Mancinija napadao je do kraja utakmice, ali rezultat se nije mijenjao. Edin Džeko propustio je ovaj susret zbog povrede, dok je na drugoj strani Asmir Begović presjedio utakmicu na klupi.

WBA odnio bodove sa St. James Parka

Newcastle je na St. James Parku dva puta sustizao vodstvo West Bromwicha, međutim Svrake su na kraju poražene sa 3:2. Peter Odemwingie je doveo goste u vodstvo u 20. minuti, a Newcastle je izjednačio golom Dembe Ba u 34. minuti.

Ipak, West Bromwich na odmor odlazi sa prednošću od jednog gola, jer je Gareth McAuley pogodio u 44. minuti. Svrake su desetak minuta prije kraja utakmice golom Debme Ba došli do izjednačenja, no gosti su došli do tri boda. Pobjedu im je donio Paul Scharner u 85. minuti.

Autor/ica 21.12.2011. u 23:00