Večeras okršaj Barcelone i Real Madrida u novom El Clasicu

tačno.net
Autor/ica 2.4.2016. u 10:05

Večeras okršaj Barcelone i Real Madrida u novom El Clasicu

Svi oni koji vole nogomet s nestrpljenjem očekuju utakmicu. Sigurni su kako im nogometaši koji nose dres ova dva kluba mogu priuštiti atraktivne poteze, šanse golove… Sigurni su kako će im Mess, Neymar, Suarez, Ronaldo, Benzema, Kroos…mogu prirediti vitešku borbu svih 90 minuta.

Gosti iz Madrida u sjajnom raspoloženju dočekuju utakmicu na No Campu. Na treningu je vladala odlična atmosfera.

Neizvjesno će biti na sredini terena gdje će voditi borbu dva hrvatska reprezentativca Ivan Rakitić i Luka Modrić.

Veznjak Barcelone je istakao kako očekuje težak meč i da je puno utakmica do kraja.

“Naš cilj je pobjeda, posebno što igramo protuiv Reala. Njihov najvažniji igrač je Luka Modrić. Ne kažem to što mi je prijatelj i što igramo za reprezentaciju. U poređenju sa ostalima, on je najvažniji igrač tima iz Madrida. Može nam stvoriti probleme“, istakao je Rakitić.

Dodao je kako je svima u Barceloni cilj da ulažu napore i ostvare zajedničku ideju.

“Nastojimo biti organizirani, napadati i braniti se zajedno. Iako se možda ne čini tako, to je naša snaga. Tek nakon toga moramo biti strpljivi kako bi do izražaja došli genijalnost i talent”, naglasio je Rakitić.

Inače, Cristiano Ronaldo je najbolji strijelac dvije ekipe s postignutih 28 pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Napadački trojac Blaugrane predvodi listu najboljih asistenata lige. Suarez je upisao 12, dok su Messi i Neymar upisali po 10 asistencija. Cristiano i Bale imaju po devet.

Što se odbrane tiče, Barca je primila 24 gola, a Real 28 golova.

Katalonci su mrežu netaknutom sačuvali 13 puta ove sezone dok je Realu to uspjelo 10 puta.

U dosadašnjih 85 utakmica koje su se odigrale na Nou Campu, Barcelona je slavila 49 puta, Real je pobijedio 19 puta, a 17 mečeva je završeno neriješenim rezultatom.

Utakmica počinje u 20:30 sati uz direktan prijenos na Sport Klubu.

Pred ovaj meča pojačane su i mjere sigurnosti. Ulaz na stadion Nou Camp će biti otvoren dva sata prije početka meča, dok će se na stadion moći ući samo s ličnom kartom.

Navijači neće moći unijeti ruksak ili tašnu, dok će svaki navijač na ulazu biti podvrgnut detaljnoj fizičkoj kontroli. Sva vozila u blizini stadiona će također biti podvrgnuta sigurnosnoj kontroli, a pojedini parkinzi u blizini stadiona će biti zatvoreni tokom dana odigravanja utakmice.

tačno.net
Autor/ica 2.4.2016. u 10:05