Vedad Ibišević: I Nigerija i Iran su sila u svom dijelu svijeta, ali mi na SP dolazimo iz Evrope

tačno.net
Autor/ica 7.12.2013. u 12:07

Vedad Ibišević: I Nigerija i Iran su sila u svom dijelu svijeta, ali mi na SP dolazimo iz Evrope

Sigurno da smo vidjeli kako ne treba sa Argentinom, odnosno sada znamo kako igrati protiv njih u prvom kolu na SP. Hrvati imaju šansi protiv Meksika i Kameruna, istakao je Vedad Ibišević, napadač BiH za Anadolu Agency

Vedad Ibišević, napadač Stuttgarta i igrač koji je pogotkom protiv Litvanije (1:0) 15. oktobra u Kaunasu donio plasman Bosni i Hercegovini na Svjetsko fudbalsko prvenstvo za Anadolu Agency (AA) večeras je rekao da grupa „F“, u kojoj je žrijebom svrstana njegov nacionalni tim, „nije bezizlazna na putu ka drugom krugu Mundijala“.

„Sigurno da smo vidjeli kako ne treba sa Argentinom, odnosno sada znamo kako igrati protiv njih u prvom kolu na SP. Nemamo šta izgubiti 16. juna naredne godine na kultnoj Marakani u Riju. Kažem, prednost je što smo igrali sa njima i pokušat ćemo ostaviti što bolji utisak na startu. Već sada moramo da se koncentrišemo na drugo kolo i utakmicu sa Nigerijom“, mišljenja je Ibišević, dodavši:

„Sa Nigerijom ćemo se boriti za drugo mjesto i nastavak takmičenja. Jaki su, ali jaki smo i mi. Oni su jači od Irana, mada ni Iranci nisu bez šansi. Iran uvijek glat prođe azijske kvalifikacija. I Nigerija i Iran Sila su u svom dijelu svijeta, ali mi, ipak, dolazimo iz Evrope, kontinenta na kojem se igra najboljih fudbal“.

I Ibišević kaže da je BiH imala više sreće od Hrvatske, druge reprezentacije iz naše regije koja će nastupiti na narednoj planetarnoj fudbalskoj smotri od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

„Hrvatska ima teško grupu. Međutim, kako mi imamo šansi protiv Nigerije i Irana, tako i naši susjedi mogu se nositi sa Meksikom i Kamerunom. Ekipe su koja može iznenaditi svakoga. U teškoj grupi pozitivno za Hrvate je što otvaraju SP sa Brazilom, što će biti poseban doživljaj za njihove reprezentativce“, istakao je Ibišević za Anadolu Agency.

tačno.net
Autor/ica 7.12.2013. u 12:07