Velež nakon sinoćnje pobjede zakazao duel s AEK-om u 2. pretkolu

K.H./Klix.ba
Autor/ica 16.7.2021. u 11:41

Izdvajamo

  • Velež je puno bolje otvorio meč i od prve minute bio je znatno bolji tim na terenu. Prvu šansu imao je Brandao u šestoj minuti kada je glavom promašio čitavu loptu, iako je bio sam u petercu domaćih, a novu šansu imao je Ovčina četiri minute poslije kada je šutirao ravno u golmana.

Povezani članci

Velež nakon sinoćnje pobjede zakazao duel s AEK-om u 2. pretkolu

Foto: sportsport.ba

Nogometaši Veleža izborili su plasman u 2. pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige nakon što su u uzvratnom meču u Sjevernoj Irskoj pobijedili Coleraineu rezultatom 2:1 i tako zakazali duel s AEK-om iz Atine.

Velež je puno bolje otvorio meč i od prve minute bio je znatno bolji tim na terenu. Prvu šansu imao je Brandao u šestoj minuti kada je glavom promašio čitavu loptu, iako je bio sam u petercu domaćih, a novu šansu imao je Ovčina četiri minute poslije kada je šutirao ravno u golmana.

Ovčina je još jednu šansu imao u 16. minuti, tada nije dovoljno snažno šutirao, da bi Vehabović u 21. minuti propustio i četvrtu šansu za svoj tim nakon što je njegov udarac blokiran.

U 33. minuti stigla je kazna za promašaje Veleža. Shevlin je glavom pogodio nakon centaršuta s lijeve strane, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Vrijedi reći i to da je u 45. minuti šansu za poravnanje imao Isić, ali i njemu je domaći golman odbranio.

Igrala se 50. minuta kada je Velež imao puno sreće jer je Shevlin ostao sam u kaznenom prostoru Rođenih, ali sa svega nekoliko metara nije bio precizan, a kao što je to slučaj bio u prvom poluvremenu, odmah na drugoj strani uslijedila je kazna.

Brandao je primio loptu na lijevoj strani, a onda pogodio dalji ugao domaćeg golmana za 1:1, da bi 16 minuta nakon toga Anđušić pogodio za 2:1 i tako svom timu donio potpuni preokret.

Nakon toga je Velež mirno priveo meč kraju i osigurao prolazak u narednu fazu, a oni će u 2. pretkolu igrati protiv slavnog AEK-a iz Atine. Prvi susret se igra na stadionu Grbavica narednog četvrtka.

Rezultat i strijelci:

Coleraine – Velež 1:2 (Shevlin 33′ – Brandao 54′, Anđušić 71′)

klix.ba

K.H./Klix.ba
Autor/ica 16.7.2021. u 11:41