Velež očekuje pobjedu na svom stadionu

tačno.net
Autor/ica 3.11.2013. u 08:41

Velež očekuje pobjedu na svom stadionu

Jedan od najvećih klubova bivše Jugoslavije Velež iz Mostara , danas igra  prvu utakmicu ove sezone  na svom stadionu pod Bijelim Brijegom. Protivnik je  Nk  Zrinjski.

Nedim Jusufbegović trener Veleža  svjestan je o kakvoj se utakmici radi:

Mislim da je svakom sportisti drago kada igra derbije, posebno ovakve gradske. To je ono što čini fudbal. Mi u svaku utakmicu ulazimo napadački i sa željom da ostvarimo pobjedu. Tako će biti i u nedjelju. Postavićemo se tako da pobijedimo. Naravno, neke taktičke finese, neke zamisli, to ćemo tek da vidimo. Ukoliko igrači ispune ono što se od njih traži ne sumnjam u povoljan rezultat, kaže Jusufbegović.

Zdravstveni bilten  je pozitivan. Zlatko Kazazić je jedini koji zbog tri žuta kartona neće imati pravo nastupa. Kapiten Mustafa Kodro ističe :

Poslije jučerašnje pobjede nad Radnikom, sve naše misli okrenute su gradskom derbiju. Imamo dovoljno vremena da se maksimalno spremimo za sve ono što nas očekuje. Na nama je da na terenu ispunimo sve zamisli trenera i ako svaki igrač da puni maksimum, vjerujem u našu pobjedu, rekao je Kodro.

tačno.net
Autor/ica 3.11.2013. u 08:41