Veličanstvena igra Dijamanta: Džeko strijelac i asistent protiv Cardiffa

tačno.net
Autor/ica 18.1.2014. u 16:59

Veličanstvena igra Dijamanta: Džeko strijelac i asistent protiv Cardiffa

Džeko i Španac Alvaro Negredo počeli su današnju utakmicu u napadu Građana. U toku ove sezone, u svim takmičenjima, Dijamant je postigao 15 golova u 1665 minuta koliko je proveo na terenu. Osim toga, upisao je i šest asistencija.

Već u 30 sekundi utakmice, jedan od odbrambenih igrača gostujuće ekipe oborio je Džeku u svom šesnaestercu, ali sudija Neil Swarbrick nije dosudio očit penal.

Bh. reprezentativac našao se u devetoj minuti u odličnoj situaciji da dovede svoj tim u vodstvo. Silva je prošao po lijevoj strani, ubacio do Džeke koji sjajno šutira sa vrha šesnaesterca, ali golman domaćih brani njegov šut.
No, bh. napadaču nije trebalo mnogo prije nego je zatresao mrežu gostiju. Desilo se to u 14. minuti susreta za vodstvo Cityja od 1:0.

Ovo je za Džeku bio 16. gol, a 100. Manchester Cityja u ovoj sezoni.

U 30. minuti, Craig Noone je odličnu akciju Cardiffa pretvorio u lijep gol za izjednačenje na Etihadu. No, izjednačen rezultat nije dugo trajao.

Yaya Toure je odlično pronašao rasploženog Džeku koji je nakon nekoliko driblinga pokušao šutirati, ali je lopta otišla u noge Jesusu Navasu koji pogađa za 2:1 što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, Građani su postigli još dva gola. Na 3:1 povisio je Yaya Toure u 76. minuti da bi se samo nekoliko minuta kasnije u strijelce upisao i Kun Aguero.

Međutim, ovdje nije bio kraj golovima na Etihadu. Campbell je u sudijskoj nadoknadi uspio smanjiti na konačnih 4:2 ta City.

tačno.net
Autor/ica 18.1.2014. u 16:59