Veličanstvena igra Hrvatske, Blićevi izabranici zadivili cijeli svijet

Autor/ica 11.11.2011. u 22:32

Veličanstvena igra Hrvatske, Blićevi izabranici zadivili cijeli svijet

Hrvatski reprezentativci su pobjednički prošli kroz Tursku. Bilić boysima uspjelo je u 90 minuta u potpunosti razoružati turski fanatizam te utišati bučnu publiku. Ostalo je još jedno poluvrijeme u Zagrebu, ali bilo bi pravo čudo da se Hrvatska ne plasira na EURO. Ova generacija se je tako na pravi način revanširala Turskoj koja nam je 2008. u Beču nanijela možda najbolniji poraz u povijesti.

Početak je za ‘kockaste’ bio iz bajke. U drugoj minuti je Ćorluka probio lijevu stranu, oštro gurnuo loptu na peterac, a Demirel ju je usmjerio na nogu sveprisutnog Olića za 0:1.

Nakon gola domaćin je imao terensku inicijativu, ali njihovi pokušaji su bili jalovi. Pletikosa u prvom dijelu niti jednom nije morao intervenirati, a Hrvatska je u tom periodu još jednom smrtonosno ubola. U 32. minuti je Srna ubacio, a Mandžukić nadskočio svojeg čuvara i glavom svladao nemoćnog Demirela za 0:2.

Do odmora Turci su mogli još jednom dobiti ‘po nosu’. Rakitić je izdržao sve turske nalete te je idealno servirao loptu Oliću kojem je zicer skinuo Demirel.

I nastavak je sjajno počeo za Bilićeve izabranike. U 51. minuti Srna je izveo slobodnjak s desne strane, a na pravom mjestu je Ćorluka koji je glavom neobranjivo pogodio za 0:3.

Turci su djelovali nemoćno, bezidejno i nervozno, domaći navijači glasnim skandiranjem tražili su Hiddinkov odlazak, a razigrani Hrvati nastavili su prijetiti (Modrić 62, 76). Više nijedna lopta nije odsjela iza leđa Demirelovih leđa, ali i ovako su ‘kockasti u Istanbulu napravili fenomenalan posao

Uzvratna utakmica je u utorak (15. studenoga, 20.05) u Maksmiru kada bi Hrvatska trebala potvrditi prolazak na Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

TURSKA – HRVATSKA 0:3

Strijelci: 0:1 – Olić (2), 0:2 – Mandžukić (32), 0:3 – Ćorluka (51)
TURSKA: Volkan – Gönül (od 46. Gokhan), Giray, Korkmaz, Balta – Sabri, Emre, Inan (od 69. Topal), Arda – Ham. Altintop, Yilmaz (od 80. Umut);
HRVATSKA: Pletikosa – Vida, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka – Srna, Modrić, Dumović, Rakitić (od 83. Pranjić) – Mandžukić (od 90. Mandžukić), Olić (od 85. Jelavić).

Autor/ica 11.11.2011. u 22:32