Velika igra Hajduka: Rapsodija u bijelom

Autor/ica 21.8.2011. u 14:26

Velika igra Hajduka: Rapsodija u bijelom

S dvije uzastopne pobjede, protiv Rijeke i Istre, Hajdukov trener Balakov vjerovao je u novi uspjeh. No sigurno nije očekivao ovako laganu i uvjerljivu pobjedu, iako je Zagreb stara mušterija Splićana. Naime, u dosadašnjih 27 dvoboja na Poljudu, bijeli iz Zagreba poraženi su čak 23 puta.

A da sve krene na mlin Hajduka pobrinuli su se Anas Sharbini i Marin Tomasov, koji je već nakon 50-ak sekundi donio vodstvo Hajduku. I praktički tada je utakmica već bila riješena. Imali su domaćini sjajno raspoložene braću Sharbini, ali i Tončija Kukoča, koji je lakoćom prolazio po lijevoj strani. U 30. minuti već je bilo 2:0 za Hajduk, a strijelac je, nakon greške gostujuće obrane, bio Ahmad Sharbini. Potpuni slom gostiju stigao je u 34. minuti, kada je Mladen Pelaić zaradio direktni crveni karton, očito zbog prigovora sucu Batiniću.

Do kraja poluvremena svoj show nastavili su Anas Sharbini i Kukoč, a posebno je dojmljiv bio udarac Anasa koji je s 30-ak metara odsjeo na vratnici. Gostiju gotovo da i nije bilo, tek u 22. minuti Štiglec ima jednu priliku, nakon greške Jamesa, ali se spetljao.

U drugom dijelu Kukoč nastavlja ordinirati po lijevoj strani, a upravo nakon njegova solo-prodora i odličnog porigravanja Ahmad Sharbini postiže svoj drugi gol. Kukoč je za svoj trud nagrađen u 59. minuti kada je prošao kraj trojice ‘zagrebaša’ i pogodio malu mrežicu Vidakovićeva gola. Imali su domaći, preko Anasa Sharbinija, kojem je Torcida pljeskala, i preko Lendrića još nekoliko prigoda, ali do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Tagovi:
Autor/ica 21.8.2011. u 14:26