Velika pobjeda Hrvatske protiv moćnog Islanda

Autor/ica 16.1.2012. u 23:05

Velika pobjeda Hrvatske protiv moćnog Islanda

Hrvatski rukometaši nisu briljirali, ali su EP otvorili pobjedom. U prvoj utakmici pao je Island koji i dalje čeka pobjedu protiv naše reprezentacije kada je riječ o velikim natjecanjima. I sada su u petom pokušaju opet bili blizu, ali Balić i društvo su smogli snage da u dramatičnoj završnici donesu prve bodove u skupini koja se igra u Vršcu.

Duvnjak je nakon 33 sekunde zatresao suparničku mrežu, ali nešto kasnije je postalo jasno kako na parketu nije ona Hrvatska koju smo željeli vidjeti. Čak ni s Balićem koji je nezaliječen ubrzo izašao na parket da popravi igru, ali to mu nije pošlo za rukom.

Islanđani su lako zabijali i u 11. minuti su otišli prvo na dva razlike (5:7), a u 20. minuti na tri (8:11). Golužini izabranici su lovili islandsku prednost gotovo cijelo prvo poluvrijeme, a na odmor smo otišli sa minimalnim zaostatkom (14:15).

Bilo bi i puno gore da Alilović nije skinuo osam udaraca, a Štrlek bio stopostotan iz četiri pokušaja. Dobre dionice imali su i Duvnjak te Lacković (po tri gola), no sve to je bilo premalo da nakon prvih 30 minuta hrvatski navijači budu zadovoljni.

Ni u drugom poluvremenu nije izgledalo ništa bolje, no ulazak Buntića u 35. minuti i njegova dva brza pogotka (19:19) malo su prodrmali hrvatske redove, bar u napadu, jer smo se u obranu i dalje sporo vraćali.

U 44. minuti smo imali dva igrača više, ali smo taj period igre iskoristili za samo jedan pogodak (23:23) pa je uskoro uslijedila kazna od dva uzastopna islandska pogotka (23:25). Uz par dobrih Alilovićevih obrana te Buntićeve projektile u 53. minuti smo se dokopali izjednačenja (26:26).

Od tada se igralo gol za gol s time da je Hrvatska ganjala minus, a u 58. smo pogotkom nezadrživog Buntića napokon poveli (29:28). Čupićev sedmerac i Štrlekova kontra u posljednjoj minuti odveli su Golužine dečke na 31:28 te je na kraju upisana pobjeda 31:29.

U hrvatskoj momčadi Alilović je imao 16 obrana, Štrlek je zabio osam golova uz isto toliko pokušaja, a po pet puta su mrežu rasparali Lacković, Ćupić i Buntić. U redovima Islanđana Gustavsson je zaustavio deset udaraca, a Sigurdsson zabio osam pogodaka.

HRVATSKA – ISLAND 31:29 (14:15)

VRŠAC. Dvorana Milenium – 500-injak gledatelja; Suci: Helbig i Geipel (Njemačka)
HRVATSKA: Alilović, Losert, Balić, Kopljar 1, Lacković 5, Duvnjak 4, Buntić 5, Vori 3, Štrlek 8, Čupić 5 (5), Ninčević, Horvat, Musa, Gojun, Bičanić, Vuković. Izbornik: Slavko Goluža
ISLAND: Gustavsson, Gudmunsson, Atlason 5, Palmarsson 5, Pettersson 4, Olafsson 3, G.V. Sigurdsson 8 (4), Gunnarson, Hallgrimsson 2, Karasson, Gudjonsson, Jakobsson, Ingimundarsson, Svavarsson 2, Gretarsson, Ragnarsson. Izbornik: Gudmundur Gudmunsson.
ISKLJUČENJA: HRVATSKA . 8 minuta, Island – 8 minuta
SEDMERCI: HRVATSKA – 5/6, Island – 4/5

Autor/ica 16.1.2012. u 23:05