Velika pobjeda mlade reprezentacije BiH

Autor/ica 14.11.2011. u 19:02

Velika pobjeda mlade reprezentacije BiH

Nakon što je naša mlada reprezentacija poražena u subotu protiv Kipra, danas su izabranici Vlade Jagodića na još jednom gostovanju ostvarili pobjedu nad Grčkog golom Edina Višće, te se tako iskupili za poraz od prije dva dana.

Prvi na utakmicu su zaprijetili Zmajevi. Bilbija je u 3. minuti imao priliku, ali njegov udarac zaustavio je Lambrou, kao što je to učinio na našoj strani Bukvić kada se u prilici našao Lahos dvije minute kasnije. Naši momci su bili ravnopravni u prvom poluvremenu, a najopasniji u našem timu bio je Višća.

Drugi dio utakmice počeo je sa dvije prilike za našu mladu reprezentaciju. Pokušali su Višća i Bilbija. Naši momci su napadali u drugom poluvremenu, a u 61. minuti Jagodić je osvježio napad uvođenjem Bekića umjesto Bilbije. Nakon brojnih prilika Višća je pogodio u 67. minuti i doveo u vodstvo našu reprezentaciju.

Nedugo nakon gola nekadašnji veznjak Željezničara našao se ponovo u prilici, ali promjene rezultata nije bilo. Grci su nakon primljenog gola krenuli ofanzivno. Mladi Zmajevi su pred kraj susreta zaprijetili preko Bekića i Višće, ali rezultat se nije mijenjao. Izabranici Jagodića osvojili su tri boda, koja su ih dovela na drugo mjesto grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

GRČKA: Lambrou, Skondras, Potouridis, Lagos, Gentzoglou, Mavrias (od 56. minute Tsitas), Mitropoulos (od 72. minute Soiledis), Giannou (od 65. minute Kerelis), Fetfatzidis, Vlachodimos, Mantalos.

BOSNA i HERCEGOVINA: Bukvić, Čolić, Sipović, Markić, Višća, Stevanović (od 89. minute Prcić), Bilbija (od 61. minute Bekić), Grahovac, Brekalo, Gnjatić (od 84. minute Zakarić), Kvesić.

Autor/ica 14.11.2011. u 19:02