Velika pobjeda PSG-a, majstorija Pastorea

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 07:46

Velika pobjeda PSG-a, majstorija Pastorea

Fudbaleri Paris Saint-Germaina ostvarili su sjajnu pobjedu od 3-1 nad Chelseajem u prvoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka odigranoj na Parku Prinčeva.

Ekipe su utakmicu započele u sljedećim sastavima:

PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Silva, Maxwell, Motta, Veratti, Matuidi, Lavezzi, Cavani, Ibrahimović

Chelsea: Cech, Ivanović, Terry, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Luiz, Willian, Oscar, Hazard, Schurrle

PSG je agilno krenuo u utakmicu i već u 3. minuti došao do prednosti. Matuidi je ubacio sa lijeve strane, Terry glavom odbio samo do Lavezzija koji lijepo prima, a potom fantastično šalje loptu u gornji desni ugao Petra Cecha.

U 26. minuti sudija Mažić je dosudio penal za Chelsea, nakon što je Thiago Silva napravio prekršaj nad sunarodnjakom Oscarom. Sirigu se bacio u jednu, a Hazard pucao u drugu stranu za 1-1.

Lavezzi je bio najkonkretniji Parižanin u prvom dijelu. U 31. je imao novu priliku. Jallet je ubacio sa desne strane, Argentinac je primio loptu u šesnaestercu, okrenuo se na lijevu nogu i ošutao, ali pravo u Cecha.

Sjajnu šansu je imao Chelsea u 40. minuti. Willian je prebacio loptu za Hazarda na lijevoj strani, a Belgijanac je prelijepo uhvatio volej lijevom nogom, no stativa se ispriječila na putu do mreže.

Drugo poluvrijeme je otvorio Lavezzi, solidnim pokušajem glavom koji je otišao malo preko gola.

Parižani zasluženo dolaze u novo vodstvo u 61. minuti. Slobodnjak sa lijeve strane je izveo Lavezzi, lopta je preletila sve igrače u šesnaestercu i na kraju došla do Davida Luiza koji nespretno reaguje kod gol-linije i dovodi svoj tim u nezavidnu situaciju.

Edinson Cavani je u 84. minuti propustio odličnu šansu kada je sa nekih 20 metara šutirao malo pored gola.

I kada se činilo da će Chelsea izvući povoljan rezultat, Javier Pastore je u 93. minuti napravio pravu magiju po desnoj strani i “izvozao” nekoliko igrača Chelseaja, da bi na kraju prizemnim šutem lijevom nogom pogodio za velikih 3-1 pred uzvrat u Londonu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 07:46