Velika pobjeda rukometaša Bosne i Hercegovine

Autor/ica 11.1.2012. u 20:36

Velika pobjeda rukometaša Bosne i Hercegovine

U Gradskoj dvorani Mirsad Hurić večera se našlo oko 2000 gledalaca, premda dvorana i nema taj kapacitet. No, svi prisutni nisu puno vidjeli od naše rukometne selekcije u prvih pola sata. Grci su odlično realizovali svaki napad, dok su na golu imali nevjerovatnog Ciliparisa, koji je do odlaska na predah skupio više od 10 odbrana.

Grčka je od prve minute imala vodstvo, mi smo se vraćali, ali nismo uspijevali doći do vodstva u prvih pola sata. Gosti su u 21. minuti došli na dva gola prednosti (11:13), a tri minute kasnije naš zaostatak iznosio je četiri gola (11:15).

Ipak, do poluvremena su izabranici Dragana Markovića uspjeli smanjiti na dva razlike. Ciliparis je bio nevjerovatan na golu gostiju, ali hrabri Malinović, zajedno s Čelicom i Stojanovićem, ostavili su nas u igri.

Golovima Čelice i Vražalića na otvaranju drugog dijela uspijevamo doći do izjednačenja (17:17), a onda se i publika probudila. Imali smo konačno pravi napad za vodstvo, ali nismo imali opet ideju u napadu, pa je Zaravanis iz kontre vratio Grcima prednost.

Grčka selekcija opet se na krilima sjajnog golmana Ciliparisa odmakla na tri gola (17:20), ali vratili su nas u život ponovo Vražalić sa sedam metara te mladi i hrabri Malinović. Nevjerovatni Balomenas je u 41. minuti psotigao svoj sedmi gol. Marković je morao u igru poslati i Nikolu Prcea, koji nije bio dovoljno oporavljen.

Stojanović je svojim petim golom u 44. minuti “zapalio” publiku, koja je osjetila da naša selekcija može do preokreta. “Volim te Bosno”, odjekivalo je u dvorani, dok su naši momci na sve načine pokušavali slomiti uporne Grke.

Prce je dobio velike ovacije s tribina, kada je postigao svoj prvi gol na utakmici i smanjio na 23:24. Zatim smo urakli Grcima loptu, a Vražalić je postigao svoj prvi gol iz igre za izjednačenje. Tahirović je na drugoj strani sjajno odbranio i imali smo napad za vodstvo koje smo dugo čekali.

Prvo vodstvo našoj reprezentaciji na večerašnjoj utakmici donio je Prce u 47. minuti. Uslijedile su dvije velike odbrane Tahirovića, a onda gol Karačića. Panić je u 51. minuti doveo našu reprezentaciju na lijepih tri gola prednosti.

Raspoložen je kod Grka najviše, uz Ciliparisa, bio Balomenos koji je u 52. minuti psotigao osmi gol, a onda su Prce i Doborac pogađali za veliku prednost 29:26, a Vražalićev gol za 30:26 skoro nam je osigurao trijumf u ovoj dosta teškoj utakmici.

Iako smo imali i četiri gola prednosti, u samoj završnici Grci su se uspjeli vratiti i naše rukometaše čeka težak zadatak u revanšu.

Autor/ica 11.1.2012. u 20:36