Velike pobjeda Srbije na startu EP

Autor/ica 15.1.2012. u 20:53

Velike pobjeda Srbije na startu EP

Najbolji u našem timu bili su Marko Vujić i Ivan Nikčević sa po šest golova, dok je kod Poljaka Bijelecki postigao četiri.

Drugi meč dana od 20.15 igraju Danska i Slovačka. Naredni meč naš tim očekuje upravo protiv Danske, u utorak u 20.15 u beogradskoj hali “Pionir”.

Selektor Vuković na teren je izveo golman Stanića, bekovi su, Ilić, Vučković i Vujin, krila su Prodanović i Nikčević, a pivotmen je Stojković.

Naši su imali prvi napad, ali je posle greške u dodavanju Ilića, Poljska imala kontru i priliku da povede sa 1:0. Stanić je fantastično reagovao i sprečio siguran gol. U nastavku napada grešei Poljaci, pa je iz kontre prvi strelac za Srbiju na šampionatu dao Nikčević.

U narednom napadu Poljske, ponovo odlično brani Stanić, a onda je Vujin sjajnim šutom povećao na 2:0. Poljaci su smanjili na 2:1, a u nastavku igre siguran sa sedam metara bio je Ilić.

Poljaci su smanjili na 3:2, a iz sjajne solo akcije Ilić povećava na 4:2.

Posle odlične reakcije Ilića u odbrani, Srbija je imala novi napad u kojem je precizan bio Vujin, pa je prednost povećana na 5:2. Sve to viđeno je u prvih deset minuta.

Poljaci ne koriste novu priliku, pa Prodanović posle sjajne akcije povećava na 6:2. Rukometaši Srbije ponovo odlično reaguju u odbrani, ali Ilićev šut odbranio je golman Poljske. U nastaku je isključen Ilić, pa su Poljaci smanjili na tri gola razlike.

Beta
Beta

Sa igračem manje Nikčevič uspeva da poveća 7:3. Jurecki svojim trećim golom smanjuje na 7:4, a posle lošeg napada Srbije Poljska iz kontre dolazi na 7:5.

Naši se nisu snašli u narednom napadu, sviran je pasivan napad, ali posle dobre igre u odbrani dolazimo do kontre koju koristi Nikčević, za 8:5. Sve to događalo se u prvih 20 minuta.

Novi gok sa krila postiže Nikčević za 9:5. Imala je Srbija priliku da udvostruči prednost, ali je Ilić bio neprecizan iz sedmerca. Naši su se odbranili sa igračem manje, kada je na klupu morao Manojlović. Vučković postiže gol za 10:5 u momentu kada su sudije rešile da nam oduzmu loptu zbog pasivnog napada.

Poljaci smanjili na 10:6 u narednom napadu. Novu priliku za pet golova razlike propustio je Vujin posle promašaja sa sedam metara. Zbog odbrane iz golmanskog prostora, napolje je morao još jedan naš igrač, Nikčević je uspeo da dođe do lopte i baci kontru, koja je presečena pa Poljaci smanjuju na 10:7.

Posle dosta vremena Srbija dolazi do novog gola, kada je Vujin sa linije za šest metara bio precizan i pritom iznudio isključenje poljskog igrača. Poslednji napad u prvom poluvremenu nije iskoristila nijedna reprezentacija pa je na poluvremenu bilo 11:7.

Beta
Beta

Na samom startu drugog poluvremena naš tim je imao odličan napad, a Prodanović je povećao prednost na 12:7. Poljaci su potom bili neprecizni, da bi već u narednom napadu bio dosuđen sedmerac koji je iskoristio Ilić za 13:7.

Poljaci su se ponovo spetljali pa Stanić nije imao težak posao na golu, ali naš tim nije realizovao naredni napad koji je prekinut posle prekršaja nad Beljanskim. Ipak, odmah potom Čutura je postigao fantastičan gol, da bi u 36. minutu Tkačik prekinuo seriju našeg tima za 14:8.

Sjajan je u narednom napadu bio Ilić, dok je na drugoj strani Stanić bio odličan na golu, ali je potom Beljanskom dosuđen prestup pa su Poljaci dobili novi napad. Ipak, ponovo je Stanić odbranio, da bi Vujin kroz skoro celu odbranu proturio loptu i upisao novi fantastičan gol.

Ilić je imao dobru priliku, ali je izblokiran, da bi potom odbrana Poljaka reagovala isto i na pokušaj Vujina. Poljaci su to iskoristili i u kontri preko Bijelckog smanjila na 16:9. Naš tim je ponovo imao loš napad, ali je novu kontru Poljske sprečio Stanić, koji je do tada imao već 11 odbrana.

Naredni gol našeg tima bio je delo Nikčevića, koji je imao odličan prodor preko krila sa leve strane, da bi uz dosta sreće sa druge strane uzvratio Lijevski, ali se pritom povredio.

Skoro isti prodor kao Nikčević, samo sa desne strane, imao je Prodanović za 18:10, ali je posle deveterca Bijelecki odmah smanjio. Naši su imali odličnu priliku već u narednom napadu, ali su Poljaci dobro reagovali, dok je posle promašaja Vučkovića Nikčević ponovo bio odličan za 19:11.

Beta
Beta

Igra poljskog tima u tim trenucima uglavnom se zasnivala na prilikama koje je stvarao Bijelecki, a jedna od takvih bila je u 46. minutu, ali je Vujin odmah uzvratio. Ipak, naši igrači su lošom odbranom dozvolili Zarebmi da smanji na 20:13.

Nikčević je imao odličnu priliku u 47. minutu, ali je pogodio prečku, dok je u sledećem napadu Poljskoj dosuđen deveterac, ali su se naši protivnici spetljali i izgubili loptu. Na drugoj strani, Vujin nije iskoristio svoju šansu, da bi Stanić imao još jednu sjajnu odbranu već u narednom napadu.

Šešum je posle promašaja uspeo da se iskupi i povisi na 21:13 već u prvoj prilici, da bi golman Srbije ponovo bio odličan na golu.

Stanković je u narednom našem napadu napravio korake, dok je odmah potom Beljanski zaradio isključenje, četvrto u našem timu na utakmici. Poljaci to nisu uspeli da iskoriste, a iz igre je baš tada izašao Stanić, a na golu ga je zamenio Marjanac.

U sledećem napadu Stanković je ponovo napravio korake, da bi Poljaci napravili prekršaj u napadu, dok je Vučković učinio isto u našem timu. Iako su naši ponovo bili kompletni ostavili su previše prostora Vižnjevskom, koji je smanio na 21:14.

Naši su se ponovo spetljali i napravili novi prestup, da bi sa druge strane bio dosuđen sedmerac za Poljsku, koji je iskoristio Tlučinski. Vujin je svoj šesti gol postigao u 56. minutu i povisio na 22:16.

Posle dva neprecizna napada na obe strane, Bijelecki je ponovo savladao Marjanca, koji je u narednom napadu naših protivnika prvi put uspeo da odbrani njihov šut.

Marjanac je u poslednjem minutu ponovo bio savladan, pošto je gol postigao Jaška, dok Vujin nije iskoristio poslednji naš napad, ali je naš tim proslavio zasluženu pobedu.

Autor/ica 15.1.2012. u 20:53