Veliki Duško Ivanović: Ovi momci su zaslužili da igraju na Evropskom prvenstvu

tačno.net
Autor/ica 25.8.2014. u 09:50

Veliki Duško Ivanović: Ovi momci su zaslužili da igraju na Evropskom prvenstvu

Košarkaška reprezentacija naše zemlje je u pretposljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Eurobasket 2015. u prepunoj Skenderiji slavila protiv Velike Britanije rezultatom 74:68.

Selektor naše reprezentacije Duško Ivanović nakon utakmice bio je zadovoljan rezultatom i plasmanom naše reprezentacije na Eurobasket.

”Ovi momci su zaslužili da igraju na Eurobasketu, kroz kvalifikacije smo imali periode izvanredne igre, ali smo imali također i loše trenutke. Večeras smo odigrali najkvalitetniju utakmicu za koju smo mislili da će odlučivati o prvom mjestu jer su bolji od Islanda i imaju veću širinu”, kazao je naš selektor i dodao:

”Ja sam zadovoljan, ja volim ekipe koje imaju karakter. U jednim trenutcima smo dali više od našeg maksimuma. Šutalo je rekao da Britanci imaju kvalitet i svoj ponos i neće da se predaju. Igrali smo sa previše euforije i pomalo razuma. I u tim trenutcima euforije dostigli smo veliku razliku, ali smo poslije padali”.

Kada su u pitanju mladi igrači poput Vrabca, Buze i Glogovca kojima je selektor dao šansu u ovom ciklusu, Ivanović je poručio da su oni budućnost naše reprezentacije.

”Mladi igrači su pokazali zavidan kvalitet. Ovo nije bila utakmica za njih, ali su oni budućnost naše reprezentacije zajedno sa još nekim kvalitetnim igračima”, nastavio je naš selektor koji je na pitanje da li će nas voditi na Eurobasketu rekao:

”Daleko je još do Eurobasketa”.

Sport Centar

tačno.net
Autor/ica 25.8.2014. u 09:50