Veliki Kobe Bryant prešao Chamberlaina, Teletoviću ni minuta

tačno.net
Autor/ica 31.3.2013. u 09:15

Veliki Kobe Bryant prešao Chamberlaina, Teletoviću ni minuta

Veliki Kobe Bryant može sve, sa povrijeđenom nogom preuzeo je dužnost playmakera Steve Nasha koji se povrijedio. Rezultat toga je 19 poena, 14 asistencija i 19 skokova, te pobjeda u Sacramentu poslije koje su Lakersi ostali izjednačeni sa Utahom na osmom mjestu.

“Crna Mamba” će pobjedu protiv Kingsa pamtiti po nečem drugom. Sinoć je na vječnoj listi strijelaca NBA lige preskočio Wilta Chamberlaina na četvrtom mjestu sa 31 419 poena. Ispred njega su treći Jordan sa 32 292, Karl Malone sa 36 928 i neprekisnoveni Jabbar sa 38 387 poena. Prva dvojica možda nisu dostižna, ali Jordan jeste.

Oklahoma se oporavila od poraza u Minnesoti, pa su slavili protiv Milwakea. Preokret smo mogli vidjeti u posljednjoj četvrtiti u kojoj su Bucksi ušli sa +5. Uslijedila je serija 19:2, sjajna odbrana pa je Thunder stvari doveo na svoje mjesto. Durant je brojao do 30 poena, a Westbrook je zabilježio triple double sa 23 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Dramu u Dallasu, Chicago je imao prednost u većem dijelu posljednjeg perioda, čak +12, ali je stvar u svoje ruke uzeo Dirk Nowitzki. Njemac je ubacio 35 poena trenutno najviše u sezoni, posljednjih osam za Mavse su njegovo djelo, a pogodio je trojku tri sekunde prije kraja za pobjedu svog tima.

Netsi su u gostima izgubili od Utaha, pa je Deron Williams i dalje bez pobjede otkako se preselio u New York. Heroj pobjede domaćih bio je Foy koji je ubacio osam trojki i ukupno 26 poena. Naš reprezentativac Mirza Teletović je čitavu utakmicu pogledao sa klupe.

tačno.net
Autor/ica 31.3.2013. u 09:15