Verratti spasio Italiju, Gaučosi slavili u Švedskoj

tačno.net
Autor/ica 7.2.2013. u 08:51

Verratti spasio Italiju, Gaučosi slavili u Švedskoj

Argentina je u prijateljskom susretu protiv Švedske u Solni slavila pobjedu rezultatom 3:2.
Gaučosi su do vodstva stigli već u trećoj minuti. Nakon dobre akcije i pokušaja Higuaina vlastitu mrežu je pogodio Lustig, za vodstvo gostiju od 1:0. Švedska je do izjednačenja stigla u 17. minuti. Kallstrom je dobro ubacio, a Jonas Olsson glavom matira Romera za 1:1.

Do novog vodstva Argentina stiže dvije minute kasnije. Di Maria je proigrao Sergia Aguera, koji lijepim golom pogađa mrežu Issaksona za 2:1. Samo četiri minute je bilo potrebno Argentini da dođe i do trećeg gola. Messi je šutira, Issakson odbranio, a na pravom mjestu se našao Gonzalo Higuain za prednost od 3:1, što je rezultat kojim se otišlo na odmor.

Nastavak susreta donio je još nekoliko prilika na obje strane, a sve što su Šveđani uspjeli je da u posljednjim trenucima postignu gol za 3:2, a atrijelac je bio Elm.

U još jednoj jako interesantnoj utakmici Holandija je na Amsterdam Areni dočekala Italiju, a susret je okončan bez pobjednika  1:1. Strijelac vodećeg gola na ovom susretu bio je Jeremain Lens u 33. minuti susreta, da bi Italija u 91. minuti izjednačila preko Verrattija, koji je ostavio konačnih 1:1.

Rusija je kao gost golovima Širokova i Šatova savladala Island rezultatom 2:0.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.2.2013. u 08:51