Vezirski grad se naklonio Sultanu sportskog novinarstva Muhamedu Bikiću: Sportski vremeplov.ba” zadivio Travničane

tačno.net
Autor/ica 4.12.2013. u 05:35

Vezirski grad se naklonio Sultanu sportskog novinarstva Muhamedu Bikiću: Sportski vremeplov.ba” zadivio Travničane

Nakon Sarajeva, Bugojna, Breze, Mostara, Zenice i Plava (Crna Gora) u Travniku su nastavljene promocije knjige “sportskivremeplov.ba”, autora Muhameda Bikića.

U Gradskoj biblioteci Travnik, koja je ujedno bila i organizator promocije, pored autora, knjigu koja govori o velikanima bh. sporta, promovirali su legendarni bh. fudbalski reprezentativac Vlatko Glavaš, član Izvršnog odbora NSBiH Amer Halep i novinar Samir Pinjo.

U publici su bili brojni sportski radnici i gosti iz javnoga života vezirskog grada koji nisu zaboravili na dosadašnje pračenje travničkoga sporta od strane autora Muhameda Bikića kroze njegovo dugogodišnje bavljenje novinarstvom. To su posebno naglasili nekadašnji istaknuti bh. sudija Mirsad Ibrišimbegović i fudbaler Midhat Sarajčić. Knjiga govori o velikanima bh. sporta, ljudima koji su svojim sportskim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta.

Promocija u Travniku za autora je imala poseban značaj jer je knjiga “sportskivremeplov.ba” posvećena rahmetli doc. dr. Denisu Zaimoviću, rođenom Travničaninu, koji je prošle godine, upravo u mjesecu decembru, poginuo u saobračajnoj nesreći. Upravo se autor sa suzama u očima sjetio svoga nekadašnjeg kolege sa Hayat TV, rekavši da je ova knjiga protiv svakog zaborava.

tačno.net
Autor/ica 4.12.2013. u 05:35