Video: Japanci vodili 2:0, Italijani na kraju slavili 4:3!

tačno.net
Autor/ica 20.6.2013. u 07:43

Video: Japanci vodili 2:0, Italijani na kraju slavili 4:3!

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Italija i Japan u drugom susretu 2. kola grupe B Kupa konfederacija. Japan je vodio 2:0, ali Italijani su upisali nova tri boda.

Japan je lako poražen od Brazila na otvaranju Kupa konfederacija (3:0), no Samuraji su hrabro krenuli u susretu s Italijom, te su od prve minute počeli s atacima na Buffonov gol. Isplatila im se hrabra i otvorena igra.

Naime, u 21. minuti Buffon je skrivio penal, a Honda pogodio sa bijele tačke. Novi šok z Azzurre stiže desetak minuta kasnije. Lopta se u šesnaestercu Italijana odbila do Kagawe, a veznjak Manchester Uniteda snažnim udarcem trese mrežu Juventusovog golmana.

Na poluvrijeme se otišlo kod vodstva 2:1 vodstva za Japance, iako je lako moglo biti i 2:2. U 41. minuti Pirlo izvodi korner s desne strane, De Rossi glavom pogađa za smanjenje rezultata. U završnici je Giaccherini pogodio stativu…

U petoj minuti nastavka Italijani dolaze do izjednačenja. Pogriješio je jedan japanski igrač prilikom građenja dok je loptu htio ispratiti u gol-aut, no Giaccherini je stigao do lopte, nesebično ubacio prema slobodnom Balotelliju, no ispred Super Marija Uchida loptu šalje u vlastitu mrežu.

Dvije minute kasnije Hasebe je skrivio penal, a Balotelli postigo svoj drugi pogodak na turniru. Japan nije izgubio nadu. U 69. minuti novo izjednačenje. Endo ubacuje, Okazaki sjajno skače i pogađa mrežu Buffona.

Prava drama u završnici. Kagawa je u 82. minuti pogodio prečku, Okazaki stativu… Italijani k’o Italijani, uvijek se izvuku, pa je tako bilo i večeras. U 86. minuti akcija igrača Juventusa, Marcihiso za Giovinca, koji je pogodio za veliko slavlje Italije i nova tri boda.

Itlijani i Brazilci su prošli u polufinale, a u međusobnom susretu odlučivat će o poziciji broj jedan. Pobjednik bi mogao izbjeći Španiju, koja će prema svemu sudeći završiti na prvom mjesto u grupi B. Japan će prve bodove tražiti protiv Meksika.

Kup konfederacija, grupa A, 2. kolo:
Italija – Japan 4:3 (De Rossi 41, Uchida 50 – ag, Balotelli 52 -penal, Giovinco 86/ Honda 21 – penal, Kagawa 33, Okazaki 69)

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 20.6.2013. u 07:43