Video: Lulić i Lazio nemoćni pred Napolijem

tačno.net
Autor/ica 3.12.2013. u 08:45

Video: Lulić i Lazio nemoćni pred Napolijem

Posljednji susret 14. kola italijanske Serie A odigrali su na Olimpicu Lazio i Napoli, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 4:2.

Lazio je prvi prijetio u ovom susretu. U šestoj minuti Candreva je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Uzvratio je Napoli preko Callejona, da bi potom Candreva i Konko imali ponovo dobre pokušaje, ali bez uspjeha.Ipak, iako je Lazio imao više pokušaja, Napoli je prvi stigao do gola u ovom susretu.
Igrala se 24. minuta kada Gonzalo Higuain sjajnim prodorom pogađa mrežu domaćeg sastava za prednost od 1:0.Gosti su vodstvo imali samo jedan minut. Samo što je Lazio krenuo s centra stigao je do poravnanja.
Vlastitu mrežu je pogodio Valon Behrami za izjednačenje rezultata na 1:1.Lazio je preko Hernanesa prijetio u finišu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.
Nakon pet minuta igre u nastavku Napoli je  došao do novog vodstva. Gužvu u kaznenom prostoru Nebeskoplavih je iskoristio Goran Pandev, koji je pogodio za prednost od 2:1.
Pokušao je Lazio da dođe do poravnanja, ali prevelika izloženost odbrane sjajnim napadačima tima iz Napulja koštala ih je i trećeg primljenog gola.
Gonzalo Higuain je 72. minuti svojim drugim golom večeras povećao rezultat na 3:1.Uspio je Lazio u 88. minuti preko Balde Keite smanjiti na 3:2, ali do jednog boda u ovom susretu nisu mogli, jer je u nadoknadi vremena Jose Callejon postavio konačnih 4:2, te bodovi putuju u Napulj.
Bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je do 70. minute u sastavu Lazija.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.12.2013. u 08:45