Video: Spektakl na obnovljenoj Maracani završen bez pobjednika

tačno.net
Autor/ica 3.6.2013. u 07:07

Video: Spektakl na obnovljenoj Maracani završen bez pobjednika

Prvu utakmicu na obnovljenoj Maracani odigrale su reprezentacije Brazila i Engleske. Domaćin je vodio, gosti preokrenuli, ali na kraju je završeno mirljubivim rezultatom 2:2.

Brazil je tražio osvetu za poraz u februaru, ali isto tako brusio formu za nastup na Kupu konfederacija, dok su Englezi u slavljeničkoj atmosferi, budući da njihov nogometni Savez (FA) slavi 150. godišnjicu.

Podsjetimo da je Engleska u Londonu prije četiri mjeseca slavila sa 2:1. Bila je to prva utakmica pod vodstvom Luisa Felipea Scolarija. Brazilci su večeras nastupili bez Ronaldinha, Kake i Ramiresa, koji nisu pozvani za Kup konfederacija, zbog čega je dosta kritika došlo na račun Scolarija.

U večerašnjoj utakmici, koja je završena bez pobjednika – rezultatom 2:2, kapitensku traku kod gostiju preuzeo je Frank Lampard, kome je ovo bio 97. nastup u nacionalnom dresu.

Nakon nule u prvih 45 minuta, u nastavku ipak otvorena utakmica, pa su postignuta i četiri pogotka. Brazil je poveo u 57. minuti. Hernanes je majstorski pucao, lopta se od okvira gola odbila do iskusnog Freda, koji je bio precizan, te matirao Joea Harta za 1:0.

Frank Lampard i Wayne Rooney su lijepo odradili akciju, lopta poslužena za Oxladea-Chamberlaina, koji snažnim udarcem u 67. pogađa za izjednačenje. U 79. minuti prodor Rooneyja i prelijep udarac, lopta je završila u mreži.

Brazil je uspio izbjeći poraz. U 82. minuti, poslije centaršuta s desne strane, volej Paulinha za konačnih 2:2.

Prijateljska utakmica: 

Brazil – Engleska 2:2 (Fred 57, Paulinho 82/ Oxlade-Chamberlain 67, Rooney 79)

BRA 1-0 ING by


BRA 1-1 ING by


BRA 1-2 ING by hoyno25

BRA 2-2 ING by hoyno25

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.6.2013. u 07:07