Viole osvojile Rim, Bologna šokirala Meazzu

tačno.net
Autor/ica 11.3.2013. u 08:34

Viole osvojile Rim, Bologna šokirala Meazzu

Fudbaleri Fiorentine savladali su večeras na Olimpicu u Rimu ekipu Lazija sa 2:0 u susretu 28. kola italijanske Serie A.

Fiorentina je mnogo bolje odigrala prvo poluvrijeme i zasluženo su sigli do vodstva u 20. minuti susreta. Stevan Jovetić je preciznim udarcem sa vrha šesanesterca matirao Marchettija za vodstvo od 1:0.

Pokušao je Lazio potom stići do izjednačenja. Lulić je u nekoliko navrata dobro poslužio napadače Lazija, ali završnice nije bilo, te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Viola.

Nakon pet minuta igre u nastavku Fiorentina je stigla i do drugog gola. Adem Ljajić sjajno izveo slobodan udarac, te je savladao Marchettija za vodstvo od 2:0. Nakon drugog gola Viole su smirile igru. Prepustili su izabranici Vincenza Montelle sredinu terea domaćem timu, ali Nebeskoplavi nisu uspjeli da do kraja ozbiljnije ugroze gol Fiorentine, te je ostalo 2:0.

Senad Lulić je za Lazio odigrao svih 90 minuta i bio je najbolji pojedinac u redovima svog tima.

U drugom susretu večeri Inter je na Giuseppe Meazzi dočekao Bolognu, a gosti su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali su mreže mirovale. U 57. minuti Bologna je stigla do vodstva. Perez je uposlio Alberta Gilardina, koji je matirao Carriza za vodstvo gostiju od 1:0.

Pokušao je Inter potom svim silama stići barem do izjednačenja. Stvarali su prilike pred golom Bologne, ali do gola nisu mogli, te gosti odlaze kući sa tri boda.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.3.2013. u 08:34