Vojislav Rađa ponizio rukometnu reprezentaciju BiH

Sramotno!Rukometna reprezentacija BiH poražena je u trećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. u Srbiji od velike „Estonije“ sa 35:30 (16:13). S

Sramotno!Rukometna reprezentacija BiH poražena je u trećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. u Srbiji od velike „Estonije“ sa 35:30 (16:13). Sada Estonci više nisu najslabija reprezentacija u grupi, već BiH koja se danas u Polvi i definitvno oprostila od EP. Ovo je sigurno bilo jedno od nasramotnijih izdanja bh. rukometaša u istoriji. Iako je već odavno bilo jasno, sada je i potvrđeno da u našem taboru vlada rasulo. Danas smo vidjeli sve osim kolektivnu igru, a znamo da je rukomet kolektivan sport. Vojislav Rađa je odavno izgubio kompas i vjerujemo da je uvidio danas da njemu više nije mjesto na selektorskoj poziciji, a nadamo se da će njegov nasljednik uspjeti što prije izgledati nesporazum sa otpisanom trojkom (Toromanović, Terzić, Doborac). Podsetimo, Rađa se nije pojavio na presici na kojoj je trebao objaviti spisak za Estonce. Umjesto njega u RSBiH su istakli da moramo dobiti Estoniju.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da nešto ne štima u našim redovima, što je pokazivao i rezultat 16:13 u korist domaćina. Može se slobodno reći da u rukometnoj reprezentaciji vlada potpuno rasulo, posebno nakon neigranja Terzića, Toromanovića i Doborca. Ne znamo da li se radi o nekom bojkotu, ali potpuno je nevjerovatno da su nam Estonci zabijali kao na treningu. Potpuno bezidejna igra u napadu, dok odbrana gotovo da nije ni postojala. Tek u finišu prvih 30 minuta bili smo nešto bolji kada smo napravili seriju od 4:1, ali prije toga Estonija je imala velikih plus 6 (15:9). Na kraju poluvremena je bilo podnošljivih minus 3.

U nastavku ista slika terenu. U samo dva navrata smo uspjeli smanjiti na minus dva, a u ostattku meča gledali smo samo Estonce na terenu.

SCSPORT.BA

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI