WAZ: Genijalni Sead Kolašinac – čista jedinica!

tačno.net
Autor/ica 10.2.2014. u 08:14

WAZ: Genijalni Sead Kolašinac – čista jedinica!

Fudbaleri Schalke novom su pobjedom nad Hannoverom od 2:0 na svojoj Veltins Areni sebi krče put ka nastupu u Ligi šampiona i naredne sezone.

Uprkos problemima sa sitnim povredama zbog kojih dobar dio prošle sezone nije trenirao bh. reprezentativac Sead Kolašinac našao se u početnoj postavi Rudara iz Gelzenkirhena, a upravo je bh. reprezentativac bio najzaslužniji za prvi gol i vodstvo Schalkea.

„Kao na motoru“ mladi je Zmaj probio lijevu stranu odbrane Hannovera, ušao u kazneni prostor, a potom prizemnim centaršutom uposlio Farfana kojem nije bilo tešku loptu pospremiti u praznu mrežu 96-ica.

Za sjajan nastup bh. reprezentativac derdestern.de (WAZ), koji našeg Zmaja zna redovno naružiti i dati mu nekada i lošiju ocjenu nego li je zaslužio, ovoga je puta Kolašinca nagradio čistom jedinicom

„Genijalno je u 39. minuti probio lijevu stranu i uposlio Jeffersona Farfana. Bila je to njegova najbolja individualna akkcija otkako je u redovima Schalkeovih profesionalaca. U defanzivi važi za bekompromisnog borca, a u 54. minuti sjajnom intervencijom spasio je mrežu vlastitog gol“, piše derwestern.de u obrazloženju zbog čega je Kolašinca nagradio najboljom ocjenom na ovome meču Schalke – Hannover.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.2.2014. u 08:14