Wenger: Odavno sam znao da Ferguson ide u penziju

tačno.net
Autor/ica 13.5.2013. u 18:07

Wenger: Odavno sam znao da Ferguson ide u penziju

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, tvrdi kako je već duže vrijeme slutio da je ova sezona koja se bliži kraju, ujedno i posljednja za njegovog kolegu i velikog rivala Alexa Fergusona.

Prošle srijede je Manchester United objavio vijest o odlasku Alexa Fergusona u penziju po završetku tekuće sezone. Ferguson je vođenje Uniteda preuzeo još 1986. godine, te je s tim klubom osvojio 38 trofeja, 13 naslova u Premierligi, pet u FA Cupu, četiri u Liga kupu, deset u engleskom Superkupu, dva u Ligi prvaka, te po jedan u Kupu pobjednika kupova, evropskom Superkupu, Interkontinentalnom kupu i na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Od iduće sezone će menadžer sa najdužim stažom u jednom klubu u Premiershipu biti Arsene Wenger, koji je vođenje Arsenala preuzeo 1996. godine, deset godina nakon Fergusonovog dolaska na Old Trafford.

“Vijest o Alexovom odlasku u penziju uopće me nije iznenadila. Davno ranije sam svojim pomoćnicima rekao da mislim kako je ovo njegova zadnja sezona na klupi. Bilo je nekih naznaka za to tokom sezone, a jedna čak i prije nego je sezona počela. Šteta, jer je to kraj jedne veličanstvene karijere. No, moramo poštovati njegov izbor”, započeo je Wenger.

“Osvojio je još jedan naslov državnog prvaka. Znao je da će čak i u takvom klubu kakav je Manchester teško biti održati toliki kontinuitet, jer je puno drugih klubova koji imaju finansijsku moć”.

Na upit je li se o Fergusonovom odlasku u penziju govorilo tokom prošlog ljeta i prodaje Robina van Persieja iz Arsenala u Manchester United, Wenger se nije izjasnio.

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.5.2013. u 18:07