Zanetti dobija novi ugovor

tačno.net
Autor/ica 25.3.2013. u 08:07

Zanetti dobija novi ugovor

Argentinski 40-godišnji nogometaš Javier Zanetti je definitivno legenda milanskog Intera, ali i argentinskog i svjetskog nogometa. I kako stvari stoje, još će neko vrijeme trčati travnjacima.
Iako mu je na leđima četrdeset godina, Zanetti se itekako dobro nosi i s dvostruko mlađim suparnicima. Uostalom, na njegovoj desnoj strani i dalje ima jako malo prostora za suparnike.

U njegovom Interu, gdje ovaj nogometaš igra od daleke 1995. godine kada je na San Siro došao iz argentinskog Banfielda, i dalje žele Zanettija u timu, pa tako talijanski mediji pišu kako se počeli pregovori o produženju ugovora. Ne navodi se na koliko godina bi te dvije strane mogle potpisati novu vjernost, ali se navodi šta traži Zanetti.

Sjajni nogometaš nema potraživanja u finansijskom smislu, već samo želi da postoji u ugovoru klauzula po kojoj klub obećava kako će mu nakon završetka karijere osigurati neku od dužnosničkih pozicija u klubu.

No, to vjerovatno nije ni bilo upitno, jer je vlasnik kluba Massimo Moratti rekao da Zanetti može birati koju će fotelju. Nedavno je Zanetti, nevjerovatno, upisao 600. utakmicu u dresu Intera, u Serie A.

tačno.net
Autor/ica 25.3.2013. u 08:07