Zastava EYOF-a će danas proći kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 6.2.2015. u 10:31

Zastava EYOF-a će danas proći kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo

U organizaciji gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ive Komšića i Nenada Samardžije, danas će biti održana svečana ceremonija predstavljanja zastave Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2017), čime se službeno najavljuje održavanje najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Početak manifestacije, okupljanje i polazak zastave EYOF-a ”tour busom”, bit će održan ispred Administrativnog centra Grada Istočno Sarajevo između 10.00 i 10:30 sati, gdje će također biti organiziran program i obraćanje zvaničnika, najavljeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Zatim će ”tour bus” sa zastavom i zvanicama nastaviti put prema Palama, gdje je planiran dolazak pred sjedište Općine u 11:15 sati, a posjeta Gradu Sarajevo je planirana za 11:45 sati.

U Sarajevu će biti upriličen obilazak općina Kantona Sarajevo (prema Ilidži i glavnom saobraćajnicom nazad: Novi Grad – Novo Sarajevo – Centar – Stari Grad, obilazi Vijećnicu i zaustavlja se na Trgu ispred Katedrale).

Na trgu ispred Katedrale Srca Isusova, između 14:05 i 14:25 sati, predviđeno je druženje s građanima i turistima, uz dijeljenje promotivnog materijala o EYOF-u 2017.

Krajnja destinacija ceremonije je Olimpijska dvorana ”Juan Antonio Samaranch” kompleksa Zetra. Tamo će se članovi hokejaških i klizačkih sarajevskih klubova družiti s građanima Sarajeva na besplatnom terminu klizanja od 14:30 do 15:30, kada je planiran dolazak olimpijske zastave s kojom će biti izveden simbolični performans.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 6.2.2015. u 10:31