Zbog Ibrahimovića obožavamo ovu igru

tačno.net
Autor/ica 24.10.2013. u 07:36

Zbog Ibrahimovića obožavamo ovu igru

Nogometaši PSG-a deklasirali su Anderlecht. Zapravo, ako ćemo precizno, Zlatan Ibrahimović je razbio Belgijance. 

Ibrahimović nas svaki put iznova iznenadi, pa tako i večeras u utakmici trećeg kola grupe C Lige prvaka. PSG je apsolutno nadigrao Anderlecht, ali šta je sve radio Šveđanin…

Postigao je Zlatan četiri gola. Prvi je bio “običan”, kada je pospremio loptu u mrežu domaćih poslije ubačaja Van der Wiela s desne strane. Dogodilo se to u 17. minuti, a u 22. minuti Van der Wiel opet ubacuje sa iste pozicije, a Zlatan sada petom zabija.

U 36. minuti eurogol Šveđanina, koji je i u 62. minuti postigao lijep gol na dodavanje Thiaga Motte. Nešto ranije, u 52. minuti, Edinson Cavani je bio strijelac četvrtog gola za Parižane. Matuidi je iskoristio pogrešku jednog domaćeg igrača, uposlio Urugvajca kojem nije bilo teško pogoditi.

PSG je lider u grupi C sa svih devet bodova uz samo jedan primljeni gol. Anderlecht nije postigao nijedan gol i zakovan je za dno sa tri poraza.

Olympiakos je napravio veliku stvar osvojivši bod u Lisabonu u duelu s Benficom. Olympiakosu je Dominguez večeras donio vodstvo, da bi Cardozo u 83. minuti smanjio.

Liga prvaka, grupa C, 3. kolo:
Anderlecht – PSG 0:5 (Ibrahimović 17, 22, 36, 62, Cavani 52)
Benfica – Olympiakos 1:1 (Cardozo 83/ Dominguez 29)

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.10.2013. u 07:36